У Кіровограді скасували виступи всіх російських зірок

,

929Політична ситуація в державі негативно плинула на культурне життя українців. Зокрема, кіровоградці так і не побачили в обласній філармонії заявлених концертів артистів зарубіжного цеху. Не приїхали до нас майстри аргентинського танго, Тамара Гвердцителі, Ірина Дубцова, Кубанський козачий хор, артисти Московського театру антрепризи. Директор філармонії Микола Кравченко зізнається: скасування виступів добряче вдарило по заробітках закладу культури.

– Концерти зриваються не тільки у нас, а й по всій Україні. Ми ж бачимо, який потік неправдивої інформації йде з Росії. А такі артисти як Тамара Гвердцителі, Кубанський козачий хор, їдуть виступати в Україну не в одне місто. Головна причина скасування гастролей  – артисти просто бояться нестабільної ситуації у нашій державі. І вони мають рацію, бо, якщо відверто, то дійсно перед приїздом Кубанського козачого хору і на нашу адресу звучали погрози: що у філармонії вікна поб’ють, концерт зірвуть... Хтось так відреагував на те, що Віктор Захарченко (художній керівник Кубанського козачого хору  – ред.) підписав листа на підтримку Путіна, хоча у розмові зі мною він запевнив, що нічого не підписував, так як і Йосип Кобзон, а їхні імена просто використали, – розповів «КП» Микола Кравченко і додав, що й наші люди відчувають пригнічений морально-психологічний стан і душевний неспокій, коли, як кажуть, не до концертів.

– Людина подумає, чи витратити кілька сотень гривень на концерт, чи відкласти їх, бо не відомо, що далі буде. На концерт, як і на свято, хочеться йти, коли на душі спокійно і радісно,  – зауважує він.

Директор філармонії зізнається, що скасування виступів добре вдарить і по самій установі.

– Така ситуація для нас болісна. За півтора місяця у нас скасовано п’ять концертів. Це дуже багато, бо ми втрачаємо не лише моральну підтримку глядача, а й відчуваємо матеріальні збитки. Через зірвані концерти ми не отримали більше 30 тисяч гривень. Начебто й не багато, проте для нас це дуже боляче, – говорить Микола Кравченко.

Та навіть попри таку ситуацію, колектив філармонії не втрачає оптимізму.

– Ми не сидимо, склавши руки. Наш колектив їздить з концертами районами області, виступає у школах. Провели благодійний концерт пам’яті Небесної сотні, а 28 березня відбудеться концерт на підтримку української армії «Ми з вами», кошти від якого передамо кіровоградській військовій частині. У будь-якому випадку ми з оптимізмом дивимося у майбутнє, – підсумовує директор закладу.
e-max.it: your social media marketing partner