Я прийшла на «Х-Фактор» з єдиною метою – заспівати бодай раз на всю Україну для тих, хто мене любить

,

1180«О сцене мечтаю, мечтой я живу, Я песни слагаю и в мыслях пою. И музыкой вечной, хрустальной и нежной Весь мир и любовь я вам подарю», – ці рядки Ірина Кінша написала під час кастингу на проекті каналу СТБ «Х-Фактор». Жінка всерйоз почала займатися вокалом три роки тому, хоча вже тривалий час співає у хорі імені Смоленського при Созонівському будинку культури (Кіровоградський район). Каже, без музики не уявляє свого життя.

Ірина Кінша вже більше десяти років займається квітами. Щодня її можна побачити біля готелю «Київ» серед буяння різноманітних квітів, які жінка вирощує самотужки у рідному селі Созонівка. Обдарована квіткарка зізнається «КП», що проект «Х-Фактор» почала дивитися з першого сезону і майже жодного випуску не пропустила, стежила за конкурсантами, переживала за улюбленців та все мріяла, як колись і вона опиниться на сцені «Х-Фактору»…

– На початку червня я їздила на прослуховування до Києва, а перед цим ще відправила свої аудіозаписи та автобіографію. І мені сказали, що я пройшла! Ви уявляєте!? Для мене це був справжній шок, я ладна була кричати на весь світ, настільки мене переповнювала радість, – згадує Ірина і додає, що це ще квіточки, ягідки були, коли співачка вийшла на сцену. Зізнається, вихід був для неї яскравим сном чи то навіть казкою. Розповідає, такого в її житті ще не було.

– Я вийшла і, чесно кажучи, оторопіла, мене приголомшило там все. Дуже незвичайно… Камери летіли прямісінько на мене. Я виконала пісню «Тумани» Наталії Бучинської. Заспівала, можливо, не так, як хотіла, і Сосєдов сказав, що я не підготовлена. Та я з ним згодна, на сцені я навіть трішечки злякалася, від самої обстановки. Взагалі Сосєдова я поважаю за його критику, він завжди справедливо судить, – розповідає учасниця «Х-Фактору».

Можливо, вплинуло й те, що зі ста конкурсантів, які того дня виступали, Ірина вийшла на сцену практично останньою. Хоча приїхала та зареєструвалася однією з перших.

– Я не засмучуюся, навпаки, до цього часу живу емоціями, які мене пере­повнювали там. Якби ви тільки уявили собі, яка там команда! Справжні професіонали. І кореспонденти, і асистенти, і оператори, працювала зі мною і психолог, розпитувала, що полюбляю, про родину... Люди там дуже приємні. Я приїхала з чоловіком, а він навіть почав запитувати, чому мені стільки уваги приділяють. Я навіть і не знаю, от тільки аж серце стислося, коли журналістка Настя ледве стримувала сльози, як сказали, що далі я не проходжу. Вона більше переживала, ніж я сама, – ледь не плачучи ділиться емоціями Ірина.

Ще однією приємністю і несподіванкою водночас для конкурсантки із Созонівки став букет, який подарував їй Іван Дорн після виступу, зі словами «Цій милій жінці я хочу подарувати квіти».

– Іван Дорн подарував мені троянди. Скільки я дивлюсь «Х-Фактор», жодного разу не пригадую, щоб член журі дарував конкурсанту квіти. А тут… Я дуже здивувалась, а ще більше зраділа, – каже квіткарка. – Чоловік, який, до речі, їздить зі мною на кожен концерт, де я виступаю, після мого виступу сказав: «Вийшла ти красиво, заспівала добре, а пішла достойно». Взагалі я дуже вдячна своїй сім’ї за підтримку, вони (чоловік і троє дітей – ред.) – мої головні вболівальники, – каже співачка з народу.

У родині Ірини, окрім неї, співає ще найменший син Данило. Йому сім. Він ходить до музичної школи. Взагалі усі діти у родині Кіншів з молоком матері вбирали в себе і материнську пісню.

– Мій старший син Артем нещодавно повернувся зі сходу, поранений. Коли там йому було дуже важко, я просто по телефону співала його улюблену пісню з дитинства… – згадує жінка. А ще додає, що виступ на сцені «Х-Фактор»  – перший, однак не останній. Ірина налаштована серйозно і вже наступного року знову поїде підкорювати сцену. Цього разу вже з народним репертуаром.

– Я хотіла заспівати пісню «Діти війни» Тамари Гвердцителі, однак журі не пропустило її. Можливо, зважаючи на події, що нині розгортаються на сході країни. Тоді я обрала Бучинську. Взагалі мені подобається репертуар Кириченко, Зикіної, Толкунової та Герман. Ігор Кондратюк сказав мені, що пісня «Тумани», яку я виконала, трішечки не підходить до формату проекту. Я це прийняла. Однак наступного разу на «Х-Факторі» я заспіваю народну українську пісню. І нехай спробує Кондратюк піти проти народу, – сміється виконавиця. – От кажуть, що краще у стилі поп співати, те, що нині модно і подобається більшості. Втім, у мене своя позиція: я українка, все життя прожила у рідному селі, тож співатиму саме українську народну пісню. Чому я повинна співати англійською, якщо я корінна українка?

Насамкінець співачка із Созонівки поділилася думками, що під лежачий камінь вода не тече і, якщо є мрія, то не на дивані треба лежати і чекати, поки вона здійсниться, а наполегливо йти до її здійснення. Так наша героїня і зробила.

– Я переконана на всі сто: якщо хочеш – отримаєш. Наступного разу я буду вже більш упевнена у своїх силах. Цього разу все було, як уві сні, приїхавши додому, я ще три дні ходила й посміхалася. Рідні сміялися з мене. Можливо, «порвати» зал та суддів не вдасться, однак здивую я їх точно, – переконана Ірина Кінша.

Побачити виступ нашої землячки на великій сцені шоу можна буде у серпні. Саме тоді канал СТБ розпочне транслювати кастинги «Х-Фактору».


e-max.it: your social media marketing partner