Кіровоградські телевізійники планують відкрити кінотеатр просто неба

,

1259Власне, надихнула на нові творчі подвиги чергова поїздка на Одеський кінофестиваль, кажуть телевізійники. Уже третій рік поспіль вони набираються там свіжих ідей, а потім реалізовують їх у новому сезоні.

– Узагалі, після таких поїздок часто приходять нові ідеї, і це особливо важливо сьогодні, враховуючи складність ситуації в країні, її емоційну складову. Глядачеві необхідна не тільки оперативна інформація про події в області та країні. Завдання працівників каналу – напружитися і видати в ефір нові проекти для дітей, для родин, які б допомогли емоційно розвантажитися, – ділиться головний продюсер каналу «Кіровоград» Олена Кваша.

«Блакитний» вогник влітку
1261Наразі, ділиться Кваша, редактори працюють над оновленням «Ранкової кави». Обіцяють, будуть нові рубрики, цікаві гості та поради. Крім того, нині готується до показу програма для тих, хто не дуже любить фізику

– «Цікава фізика» – це новий проект. Його ми створили за участі молодих кіровоградських науковців. Тут у доступній формі на побутових прикладах можна буде побачити, як працюють фізичні закони, – пояснює Олена Кваша.

Водночас КОДТРК готується до ювілею Кіровограда – в ефір вийде проект аналогічний іншому «Кіровоградщина: факти і цифри».

– Хоч снігу немає і за вікнами серпнева спека, ми також уже розпочали роботу над новорічним «Блакитним» вогником. Працюємо дуже активно. Буде багато сюрпризів – українські зірки, кіровоградці, журналісти вже серед учасників проекту, – розповідає продюсер каналу.

Кіно без бар’єрів
1263Ідея створити у Кіровограді кінотеатр просто неба, де крутитимуть особливе – артхаузне – кіно, – так само наслідок поїздки на фестиваль. Олена Кваша говорить, що зараз тривають пошуки локацій. Як тільки вдасться знайти щось підходяще – одразу ж запустять проектор.

– Наразі ми шукаємо місце. Є попередні домовленості, але будемо раді розглянути пропозиції стосовно співпраці. Маємо намір проводити кіносеанси щосуботи. Можливо, мандруватимемо з кінотеатром мікрорайонами нашого міста. Ідеї приходять під час роботи. Це істина, підтверджена практикою, – переконана співрозмовниця «КП.

Усе краще – дітям
Олена Кваша розповідає, що за літо обласній держтелерадіокомпанії вдалося модернізувати уже існуючий свій проект.

1260– Нам вдалося налагодити співпрацю зі Львівським обласним осередком cпілки інвалідів, зокрема з керівником організації Оксаною Потимко. Тепер ми маємо можливість показувати мультфільми зі спеціальними тифлокоментарями для дітей із вадами зору, – пояснює вона і уточнює, що спеціальні коментарі фахівці накладуть на казки, які записувалися самими журналістами у рамках проекту «Василь Сухомлинський – дітям».

– Сподіваємося, нову версію отримаємо до листопада і тоді діти з вадами зору по всій Україні через мережу обласних державних телерадіокомпаній зможуть також долучитися до казок Василя Сухомлинського, – підсумувала Олена Кваша.
e-max.it: your social media marketing partner