Офіційно

Колишнього мера Новомиргорода, який скоїв смертельне ДТП, звільнили по амністії

,

1218Колишній міський голова Новомиророда Яків Немировський віднині на свободі. Екс-очільника міста звільнили по амністії. Для колишнього мера рятівними стали зміни до законодавства. Згідно з ними, особи, які здійснили злочин з необережності і досягли пенсійного віку, звільняються.

Як уже повідомляла «КП», торік у жовтні Яків Немировський, їдучи з Кіровограда у Новомиргород, виїхав на зустрічну смугу і протаранив «дев’ятку». Двоє пасажирів тяжко травмувалися, їх одразу госпіталізували. Проте вже в лікарні 26-річна дівчина померла. Третій пасажир залишився майже неушкодженим.

Молоді люди поверталися з Софіївського парку. Їм буквально не вистачило 20 кілометрів, аби доїхати додому.

– Трасою рухалася велика колона. На нас прямо лоб у лоб вискочив «Мітсубусі». Я все пам’ятаю: удар, як мене витягували…– розповідав тоді постраждалий Дмитро Созоненко.

Водій «дев’ятки» Андрій Коптилен практично не постраждав. Власне він витягував друзів із понівеченої автівки.

– Десь на секунду я втратив свідомість. Прийшовши до тями, почав витягувати з машини Інну. Дмитра теж переніс на узбіччя, – розповідає чоловік.

Якову Немировському інкримінували порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть. Він не втік з місця аварії, навпаки, дочекався приїзду ДАІ, а потім допомагав постраждалим грошима на лікування.

На судовому засіданні, коли обирався запобіжний захід, міський голова Новомиргорода заявив, що повністю визнає свою вину.

– Я повністю визнаю свою вину. Клянусь, що спробую спокутувати свою вину і дуже прошу не застосовувати до мене міру покарання у вигляді тримання під вартою, адже я не зможу допомагати потерпілим. Обіцяю не впливати жодним чином на слідство та свідків, – сказав тоді Немировський.

Однак суд вирішив інакше – протягом усього періоду судової тяганини посадовець знаходився під домашнім арештом.

Суд першої інстанції призначив Якову Немировському покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 1 рік 8 місяців, а також відібрав права на 2 роки.

Утім обласна прокуратура таким рішенням була невдоволена і внесла апеляцію. Зрештою. суд дослухався і призначив Немировському більш жорстке покарання – ув’язнення терміном на 5 років.

– Проте цим же рішенням суд звільнив колишнього посадовця від відбування призначеного покарання, оскільки на час апеляційного розгляду справи набрав чинності закон України про застосування амністії у 2014 році. Тим паче, що екс-посадовець свою вину визнав відразу, за кермом був не п’яний, надав першу допомогу на місці аварії, а ще щиро каявся, – зауважують в облпрокуратурі.
e-max.it: your social media marketing partner