Офіційно

Кузьменко запропонував майданівцям співпрацю

,

1400Минулої п’ятниці в облдержадміністрації відбулася зустріч новопризначеного голови Кіровоградщини Сергія Кузьменка з майданівцями – представниками громадських організацій. Ті йшли з одним настроєм, а вийшли з іншим. Власне, очільник регіону запропонував своїм опонентам підписати меморандум про співпрацю.
Кузьменко також зазначив, що разом із активістами боротиметься з корупцією, дослухатиметься до пропозицій громади стосовно кадрових призначень як голів райдержадміністрацій, так і своїх заступників. А головним чином, очільник області заявив, що готовий у такий нелегкий для країни час взяти на себе відповідальність за Кіровоградщину, але заручившись при цьому підтримкою людей.

Однак не обійшлося того дня без скандалу. Неочікувано разом із представниками громадських організацій прийшло подружжя екс-регіоналів – Микола і Лариса Онули. Проте майданівці відкритим текстом вказали їм на двері, мовляв, вони не представляють жодну громадську організацію, тож робити на зустрічі з головою нічого.

– Було визначено, хто буде присутній на зустрічі. Ви навіть не прийшли до Миколи Петровича (координатора самооборони, – ред.) узгодити цю зустріч, а заявилися сюди і сідаєте тут. Для чого ви прийшли? – запитав Володимир Фундовний.

Активісти заявили подружжю, що ті «примазуються» до громадськості тільки тоді, коли їм вигідно, і запитали: де вони були, коли самооборонівці влаштовували безстрокові акції? Відбитися від таких заяв, які підхопила й решта майданівців, Онулам не вдалося. Насамкінець координатор самооборони Микола Джоган заявив, що бізнесмени просто вирішили зірвати зустріч. Тоді, аби підтримати дружину, із-за столу підвівся Микола Онул. Однак, ледве зв’язавши кілька слів, бізнесмен швидко покинув зал. За ним подалася і його дружина.

1401Після скандального вступу активісти нарешті сіли за стіл переговорів, до них незабаром приєднався і сам Сергій Кузьменко. Майданівці, як і раніше, були налаштовані радикально і рішуче. Микола Джоган поклав перед Кузьменком чистий аркуш паперу – для заяви про відставку.

– Рішення Президента України про моє призначення на посаду голови облдержадміністрації співпало із виборчими перегонами. Я розумію, що багато кандидатів у депутати і політичні партії хотіли б побудувати свою передвиборчу агітацію на моєму імені. Я розумію і тих людей, які мають свої переконання і власну позицію щодо мого призначення. Є звернення від громадськості зустрітися. Будь ласка, я готовий і до зустрічі, і до спілкування, і до спільної роботи, – звернувся до активістів Сергій Кузьменко і пояснив: жодних заяв під тиском не писав і не збирається писати.

– У своєму житті перед чистим аркушем паперу я дуже часто сидів, і завжди особисто приймав рішення, яку мені писати заяву, без тиску і вказівок, де працювати. Я багато років працював і в бізнесі, і на адміністративних посадах. І я готовий відповісти за кожен день своєї роботи. Мене батьки навчили визнавати помилки, якщо вони були. І якщо ви говорите, що у 2010 році Україна прийняла помилкове рішення, я з вами цілком погоджуюся. Багато хто з нас тоді помилився. Але я не працював ні на який режим. Я працював на Олександрійщину, Кіровоградщину і на свою країну, – аргументував очільник регіону.

– А цей чистий аркуш паперу давайте використаємо для спільної роботи. Я готовий вислухати ваші пропозиції стосовно кадрових призначень і голів РДА, і заступників. Безумовно, нові обличчя повинні з'являтися на усіх ланках державної служби, – переконаний Кузьменко.

Водночас керівник області заявив, що готовий взяти на себе відповідальність за Кіровоградщину у такий нелегкий для країни час, але заручившись при цьому підтримкою громади.

– У країні війна. А попереду ще й зима. За все це треба комусь відповідати. Я разом із вами готовий, хочу і буду працювати на благо регіону, – наголосив насамкінець Сергій Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner