Офіційно

Тотальне звільнення: ДАІвцям вказали на вихід

,

1654Міністерство внутрішніх справ починає створювати нову патрульну службу замість ДАІ. Поки таке нововведення стосується лише столиці.

Охочі працювати в патрульній поліції Києва уже можуть подавати заявки, повідомляє голова МВС Арсен Аваков у Facebook.

Міністр пояснює, що патрульна поліція візьме на себе частину функції Державтоінспекції, яку ліквідують. Так само замість МРЕВ «буде нова система».

Претендентів на службу в патрульній поліції столиці відбиратимуть на конкурсній основі.

– Конкурсний відбір, навчання, тести і в переддень літа матимемо в Києві нову патрульну поліцію, – заявив Аваков.

Вимог до кандидатів, охочих працювати в патрульній поліції, декілька. Вік претендентів має становити від 21 до 35 років, обов’язкова наявність повної загальної  середньої або вищої освіти, а також посвідчення водія категорії В. Кандидати повинні вільно володіти українською мовою, бути фізично здоровими та морально стійкими і не мати судимості.

Відбиратимуть претендентів за результатами перевірки загального рівня знань, навичок керування автомобілем, психодіагностичного тесту, медогляду та особистої співбесіди.

Коли ж такий конкурс відбудеться у регіонах, МВС не повідомляє. Не мають інформації з цього приводу і безпосередньо в управлінні МВС у Кіровоградській області.

Як пояснили «КП», жодних вказівок поки що не надходило, і коли саме розпочнеться процес створення патрульної служби на місцях – наразі невідомо.

Тим часом заступниця міністра Ека Згуладзе повідомляє, що спонсорувати реформу МВС в Україні будуть США. Планується, що зарплата нових українських поліцейських становитиме 6-8 тисяч гривень.
e-max.it: your social media marketing partner