Офіційно

Сільські голови: уряд знищить села

,

1827На конференцію обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, що відбулася вчора у Кіровограді, з’їхалося кількасот голів сіл, міст і районів з усієї Кіровоградщини. Основною темою з’їзду стала децентралізація влади. З критикою реформи місцевого самоврядування очільники територій не стримувалися. Кажуть, те, що зараз пропонує уряд, знищить села.

Сільський голова Подорожнього Світловодського району, якого колеги підтримали найгучнішими оплесками, заявив, що у сіл сьогодні забрали майже половину бюджету, відтак про розвиток не може бути й мови. Каже, нові податки, які встановили на тютюн та спиртне, очікуваних коштів не приносять.

– Ще одне наболіле питання – це Держземагентство, яке не боїться нічого. Звичайні люди мають чекати погодження на землю по 3-4 роки. Навіть учасникам АТО не виділяють зараз нормальні ділянки. Вибачте на слові, віддають якісь захаращені території на місці смітників. Корупція процвітає! – обурився сільський голова і запропонував організувати всеукраїнський конгрес, на який зберуться інші обласні асоціації органів місцевого самоврядування, для того, аби центральна влада нарешті почула голос із провінції.

Пропозицію щодо конгресу згодом підтримали всі учасники конференції. Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, вислухавши обурення представників місцевого самоврядування, у свою чергу заявив, що їхню позицію розділяє.

– Мені не подобається, що податок на прибуток забрали і сконцентрували в держбюджеті, але держава направила 90 мільярдів на оборону, і ми розуміємо, наскільки це необхідно. Нові податки дадуть нам більше доходів, але потрібно навчитися їх адмініструвати. Розділяю ваше обурення з приводу Держземагентства. Там багато проблем із знаком корупції. Цього більше не буде, там не знаходитимуться корупціонери, – заявив Сергій Кузьменко і насамкінець запевнив: без доброї волі місцевого самоврядування жодної територіальної реформи в країні не буде.
e-max.it: your social media marketing partner