Під носом у губернатора відкривають гральні автомати?

,

1235По вулиці Дворцовій, буквально за крок від обласної державної адміністрації, відкривається павільйон під назвою «Державна лотерея». Саме під таким прикриттям зараз відроджується гральний бізнес, кажуть кіровоградці.

Вікна у «Державної лотереї» заклеєні. Павільйон ще не працює. За словами робочого, наразі у приміщенні тривають ремонтні роботи, та вже незабаром відбудеться відкриття.

«КП» неодноразово писала про те, як в обласному центрі, а також у містах і районах Кіровоградщини масово з’являються гральні автомати з написом «Державна лотерея». Утім, правоохоронці наполягають: такі термінали діють на законних підставах.

Нагадаємо, ще у 2009 році вийшов резонансний закон «Про заборону грального бізнесу в Україні». Другий пункт документу говорить: «В Україні забороняється гральний бізнес та участь в азартних іграх». Тоді ж масово почали виявляти і закривати гральні заклади. В області активним борцем із «однорукими бандитами» став тодішній очільник Сергій Ларін. Саме завдяки його натиску на всі можливі контролюючі органи Кіровоградщина стала чи не єдиним регіоном, який спокійно дихав від відсутності ігрової напасті…

Однак винахідливі підприємці у законі. Навіть після його повторної корекції, знову знайшли лазівку. Гральні автомати, перетворилися на сучасні, непримітні термінали із написом «Державна лотерея». Нині води стоять як у гіпермаркетах, так і в невеличких і зовсім непримітних крамницях. Саме такий напис є тотемом недоторканості, бо за законом державні лотереї не підпадають під заборону.
e-max.it: your social media marketing partner