Борщ із основної страви перетворюється на святкову

,

959Шалений стрибок долара на валютному ринку та загальна нестабільна економічна ситуація в країні суттєво вдарили по кишені кожного нашого співвітчизника. «КП» з’ясувала, скільки нині коштує приготувати головну українську страву – борщ. Адже, війна війною, а обід, як кажуть, за розкладом.

Перш за все, слід зауважити, що ціни на ринку і у так званих стихійників різняться. Не суттєво – на пару гривень.

Отже, ціна за кілограм свинини сьогодні коливається від 45 до 55 гривень. Продавці кажуть, останнім часом вартість м’яса зросла на 5 гривень.

Картоплю можна придбати за 5,50. Це якщо пройтися усіма торгівельними рядами і знайти таку ціну. В основному ж продавці правлять 6-6,50 гривні за кіло.

Голівка капусти минулого врожаю потягне на 6-7,50 гривні. Подорожчала на гривню, кажуть люди за прилавком. Качан молодої капусти – справжня розкіш – 35 гривень.958

За кілограм моркви на ринку просять 5-6 гривень, тоді як продавці на стихійних ринках правлять по 2-3 гривні, стільки ж треба відати й за буряк.

Цибуля нині коштує 5-5,50 за кілограм. За зелень доведеться віддати 2-3 гривні за пучок.

Томатна паста – в межах 10 гривень, а от домашня сметана вартує усі 20-30 гривень за півлітра.

Нескладно підрахувати, що придбавши усі овочі по кілограму і стільки ж м’яса, а ще літр сметани, гордість українця обійдеться приблизно у 110 гривень. І це, кажуть продавці, не межа. Щодня як на пороховій бочці: новий завіз – нові ціни.

e-max.it: your social media marketing partner