Хто проходить із кіровоградців до парламенту?

,

1462Найактивніше жителі регіону голосували за «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», радикалів Ляшка, «Самопоміч» і «Опозиційний блок». Підтримка «Батьківщини» кіровоградцями, як ляпас самій Юлії Володимирівні – рейтинг партії Тимошенко зазнав просто нищівного падіння. Хто зі спис очників потрапляє до парламенту і хто з мажоритарників їм складе компанію – у матеріалі «КП»
 

1466Блок Петра Порошенка
Навіть не маючи остаточних результатів виборів, уже можна констатувати: два мажоритарники від Кіровоградщини проходять у парламент від «Блоку Петра Порошенка». Це Костянтин Яриніч (округ №99) і Анатолій Кузьменко (округ №103). Вони безперечні лідери у перегонах.

– Я, як людина, яка представляє «Блок Петра Порошенка», працюватиму у парламенті над тими зав­даннями, які поставив Президент. Тільки з сильною командою ми це зробимо. Я думаю, що об’єднавшись у коаліцію з демократичними силами, перш за все, з «Народним фронтом» ці задачі будуть втілені в життя, інакше щасливого майбутнього у країни не буде, – прокоментував свої першочергові завдання Яриніч.

Чого не можна сказати про Олега Голімбієвського, який балотувався від президентської політсили по 101-му округу. Він програв вибори співочому опоненту, самовисуванцю Михайлу Поплавському.

З тріском провалив перегони і новий ставленик «президентських» кандидатів у нардепи Найєма, Заліщук і Лещенка, утриманець тушки-Табалова Андрій Лаврусь. Перемогу на окрузі здобув Олесь Довгий.

«Підвішеним» у повітрі наразі залишається кіровоградський УДАРівець Анатолій Ревенко. У списку він 127-й. Однак, враховуючи те, що минулого разу йому все-таки вдалося отримати омріяний мандат, можна припустити, що і цього разу йому підфортить.
 

1467Народний фронт
Із мандатом можна привітати «фронтовика» Олександра Горбунова, депутата Кіровоградської міської ради, який 41-й у списку партії «Народний фронт».

– Із 2009-го року я займаюся політикою, займався «Фронтом змін», тепер – «Народним фронтом». Увесь цей час старався робити більше для громади. Чесно кажучи, я піду у парламент, щоб працювати на наш регіон, на Кіровоград і область. Поки не можу чітко окреслити усі поетапні кроки. Перш за все, це активна участь у прийнятті нових реформ і втілення їх у життя. Що за цим стоїть? Важка робота. Я до неї готовий, – розповів «КП», чим насамперед займеться у Верховній раді Горбунов.

Несподівано прорвалася уперед по 99-му округу мажоритарниця Олена Шевченко. Наразі вона йде третьою. І це при тому, що кандидатку не знають в очі навіть журналісти, не те, що пересічні кіровоградці. Уся справа у прапорі «Народного фронту», кажуть політоглядачі.


1468Батьківщина
«Пролітає» з мандатом народного депутата голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, який водночас очолює обласну організацію партії «Батьківщина». У партійному списку він значиться 45-м, а до Верховної ради, що цілком імовірно, не потрапить і два десятки партійців Тимошенко.

Програли вибори і мажоритарники від «Батьківщини». По області не проходить жоден кандидат.

 
1464

Самопоміч і Радикальна партія
Партію, яку так згуртовано підтримала західна Україна, на Кіровоградщині на виборах ніхто не представляв. Тим не менш це не завадило їй здобути чималу підтримку.
1465
Натомість від радикалів висувалася представниця Майдану Тетяна Бородіна, яка останнім часом робила собі рейтинг на штурмах то сесії, то представлення нового голови обл­держадміністрації, то зустрічі екс-чільника регіону Ларіна з прихильниками... Та навіть попри всі намагання взяти електорат вилами, жінка з тріском провалила вибори по 99-му округу.


1463Опозиційний блок
За даними екзит-полів, які проводилися різними інституціями, та, власне, й згідно результатів виборів, які от-от озвучать остаточно, до Верховної ради проходить екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін. Нагадаємо, він ішов у парламент у списку «Опозиційного блоку».

– Щиро вдячний усім кіровоградцям за підтримку. Отримавши мандат народного депутата, я насамперед узяв на себе зобов’язання перед тисячами жителів області. Як депутат працюватиму на Кіровоградщині, приїздитиму сюди, спілкуватимуся зі своїми виборцями. Переконаний, у Верховній раді має з’явитися група «Кіровоград», до якої увійшли б усі, хто прагне розвивати регіон. Перед кожним із нас стоїть чимало завдань. Ми маємо зайнятися питаннями екології, медицини і, що нині дуже актуально, створенням нових робочих місць, – зазначив у коментарі «КП» Ларін.

e-max.it: your social media marketing partner