Не вірте графікам відключень світла. Все лише приблизно

,

1587Електроенергію на Кіровоградщині відключатимуть ще мінімум тиждень, повідомив голова правління ПАТ «Кіровоградобленерго» Олександр Стрюченко.

У жителів області от-от увірветься терпець через відключення електроенергії. Люди обурені хаотичністю і безсистемністю. Кажуть, через такі «вкл./викл.» по декілька разів на день горить техніка, а довести щось комусь – практично неможливо.

– Над людьми просто знущаються, знаючи свою безкарність. Я вже змирився з тим, що дитину забираю затемна, що вулиці майже не освітлюються, що донька робить уроки при свічці… Але не миритимусь, якщо погорить техніка. У наших друзів холодильник не витримав, згорів. Хто відповідатиме за це? Людям знову доведеться доводити, що вони не стадо верблюдів? – пише у соцмережі кіровоградець Сергій.

– Поверталися у неділю з чоловіком увечері додому. Стояли на зупинці на 101-му. Складається таке враження, що все це робиться спеціально. Ви тільки уявіть: пішохідний перехід не освітлюється, зате є світло за десять метрів від нього зліва і справа. Там же трафік страшний! Не помітити людину легко! Потім нікому не доведеш, що вуличного освітлення не було саме над зеброю, – розповідає жителька обласного центру Олена.

Тим часом кіровоградські енергетики новинами поки не тішать.

– Ми отримали завдання дотримуватися графіків відключення до 19 грудня. Будемо сподіватися, що переговори з питання постачання електроенергії в Україну завершаться добре, і накази про відключення більше не надходитимуть, – сказав очільник підприємства і додав, що аварійні графіки мають характер прогнозів, а не є чіткою схемою відключень.

– Графіки аварійних відключень зробити неможливо, на сайті ми розміщуємо прог­нози. Робити їх наперед дуже складно, а часу на попередження безпосередньо перед відключенням у нас немає, – пояснив Стрюченко.
e-max.it: your social media marketing partner