Кіровоградець, який пограбував банк майже на сто тисяч, хотів вилікувати дружину

,

2137Колишній охоронець, 42-річний житель обласного центру, нещодавно за лічені хвилини спромігся пограбувати банк майже на сто тисяч гривень. На таку новину кіровоградці реагували з посмішкою і навіть називали чоловіка щасливчиком. Втім, музика грала недовго – правоохоронці затримали нападника. Як розповіли «КП» джерела у міліції, чоловік пограбував банк заради важкохворої дружини.

Він складав детальний план пограбування банку протягом двох років. Увесь цей час ретельно готувався і продумував найдрібніші деталі. Усе заради того, аби дістати гроші на лікування дружини. Але замість втілення мрії чоловік отримає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, і до всього  залишить маленьку дитину на хвору жінку.

В УМВС розповідають, відділення банку на вулиці Ельворті у Кіровограді для пограбування чоловік обрав, бо живе поряд. Проходячи повз будівлю, він щоразу все обмірковував і аналізував.

Правоохоронці з’ясували, що перед злочином грабіжник кілька днів спостерігав за режимом роботи установи, відслідковував коли приходить найменша кількість клієнтів. До того, перед тим як зайти до будівлі, вдягнув шорти і футболку, а вже поверх них – камуфляжний костюм. Щоб приховати від відеокамер обличчя, вдягнув кепку і темні окуляри.

Побачивши в пообідню пору на порозі клієнта, троє працівниць банку не запі­дозрили нічого особливого. Чоловік поводився цілком спокійно. Коли підійшов до однієї з кас, дістав із сумки з-під ноутбука два поліетиленові пакети. Далі заявив, що в одному з них знаходиться вибухівка, яка у разі чого швидко «знесе все у повітря», а в другий наказав скласти наявні у касі гроші.

Налякані працівниці виконали вимоги. Потім нападник поклав гроші до сумки та попередив касирів, що їм не слід телефонувати до міліції у найближчі 10 хвилин, інакше все спрацює дистанційно. До того ж, ніяких наслідків він начебто зовсім і не боїться, адже хворіє на онко.

– У нього дійсно дружина хворіє на гепатит С і ще якимось супутнім захворюванням, – підтвердило «КП» джерело у правоохоронних органах. – І у нього самого простатит, який переходить у раковий стан. Казав, що багато грошей треба на лікування, потрібно ледве не по 20 тисяч на місяць, а фінансові можливості обмежені. Сказав: «От я і не втримався, закипів і це зробив». Для того, аби повністю вилікувати дружину, йому треба 150 тисяч. До того ж, вдома маленька дитина. Хотів не так себе вилікувати, як дружину, щоб вона ростила дитину.

Правоохоронці, які прибули на місце злочину, намагалися затримати зловмисника по гарячих слідах, однак не вдалося. Грабіжник щез у Ковалівському парку. Там же міліція знайшла одяг, який скинув він із себе, а саме – військову форму. Саме по ній згодом і вирахували чоловіка.

– По формі визначили, де він міг працювати. Потім знайшли ательє, яке виконувало пошиття. З'ясували, для якої організації було замовлення. Уже в тій охоронній фірмі ми склали список людей, які підходять під опис. Вирахували цього чоловіка. Потім провели оперативні заходи, в ході яких на вулиці Медвєдєва його і затримали. Коли посадили в машину, він зізнався у всьому. Тепер він щиро кається у скоєному, – повідомило джерело.
e-max.it: your social media marketing partner