У протитуберкульозній лікарні знущаються над хворими?

,

2226Кіровоградці Валентині Краснобаєвій, син якої помер цієї весни у протитуберкульозній лікарні «Лісова поляна», погрожують розправою за те, що вона збирається оприлюднити факти махінацій у медзакладі. Принаймні, так каже співрозмовниця «КП». У відповідь керівництво лікарні дивується, чого домагається жінка.

– У нас зібрані документи, свідчення, відео, є всі докази махінацій і беззаконня у лікарні. Мала ­відбутися прес-конференція, але керівництво лікарні, дізнавшись про це, заборонило йти туди працівниці, яка теж готова була говорити. Вони погрожують. Погрози йдуть і на мою адресу від представників цієї лікарні. Якось увечері біля мого будинку до мене підійшов чоловік і грубо сказав: «Якщо рипнешся і скажеш слово за «Лісову поляну», будеш там, де й твій син!», – розповідає «КП» Валентина Краснобаєва.

Попри погрози і залякування, жінка каже, все одно не облишить задумане, адже обіцяла хворим домогтися справедливості.

– Там провертаються такі неймовірні махінації з медикаментами, лікуванням, що волосся стає дибки! Із хворими поводяться, як із непотребом. Коли я забирала синові речі, пообіцяла їм (товаришам померлого сина, – ред.): «Я вас врятую!», і я повинна домогтися справедливості, – не стримує сліз Валентина.

Тим часом у «Лісовій поляні» традиційно всі звинувачення відкидають.

– Те, що погрожували розправою – абсурдна річ, – запевняє керівник закладу Петро Олійник. – Ніхто ні з ким не розправлявся і нікому не погрожував. Махінації з ліками? Та немає такого! Це маячня божевільного! Звідки я знаю, чого вона так говорить? У нас демократія! Людина може обплювати когось, а відповідальності не понести. З цією Валентиною я єдиний раз спілкувався років зо два тому. Ніхто з пацієнтів не скаржився, тільки вона. Не знаю, чого вона добивається. З хворими у нас погано поводяться? Нехай не свистить! Я переконаний, що ніхто нічого протизаконного не робить. Ми прагнемо порядку.
e-max.it: your social media marketing partner