«Державна лотерея» поза законом?

,

848Міністерство фінансів України назвало незаконною діяльність трьох найбільших операторів державних лотерей в Україні, а саме «МСЛ», «Патріот» і «УНЛ». Очільник відомства Олександр Шлапак закликав громадян їх бойкотувати.

– Я хочу звернутися до громадян: на сьогодні в Україні склався абсолютно хворий ринок. Ваші кошти, найімовірніше, йдуть у кишеню не зовсім прозорим структурам, тому я закликаю бойкотувати, щоб ці структури, які за час своєї діяльності набралися потужності і грошей, стали партнерами для зміни правового поля. І хай потім працюють у новому правовому полі, – заявив Шлапак.

Посадовець повідомив, що уряд має намір звернутися до силових структур з цього питання і вирішити у судовому порядку, чи мають право на подальшу діяльність ці лотереї.

– Той, хто проводить сьогодні лотерейну діяльність, є порушником. Уже, до речі, ведуться судові розгляди. Ми звернулися і звертатимемося далі до силових структур, щоб вони допомогли навести порядок на цьому ринку, – додав очільник мінфіну.

Нагадаємо, теоретично заборона грального бізнесу в Україні діє з 2009 року, але фактично гральний бізнес нікуди не щез – просто перейшов у тінь.

«КП» неодноразово повідомляла, як з початку цього року у Кіровограді та області почали з’являтися термінали з написом «Державна лотерея», які по суті є прихованими ігровими автоматами. Газета навіть зверталася до правоохоронців та влади з цього приводу. Утім, перші вважають лотереї законними, а останні вдають, що не розуміють, у чому проблема.

До речі, буквально кілька тижнів тому газета сигналізувала і очільнику регіону. «КП» вказувала на той факт, що власники лотерей настільки знахабніли, що відкрили свій бізнес майже перед носом у Олександра Петіка – практично на центральній площі. Проте і ця інформація залишилися без уваги.

А ось і черговий сигнал. Автомати, які раніше здебільшого встановлювали в крамницях чи супермаркетах, добралися і до вокзалів. Читачка «КП» розповіла, як стала свідком, коли двоє чоловіків на автостанції №2 у Кіровограді зосереджено натискали кнопки в очікуванні свого виграшу.

– Я за ними довго спостерігала. Коли один відійшов від автомата, інший не розгубився і «орендував» другий. Тоді я підійшла ближче, гравець захвилювався. Певно, думав, що я зайняла чергу. Але я просто поцікавилася правилами гри державної лотереї. «Якої ще лотереї? Ви що, не бачили, що це автомати?!»… Оце так він мені відповів. І справді, яка це лотерея, якщо це автомати? – риторично запитує читачка і додає, що про це знають всі, крім міліції і влади.
e-max.it: your social media marketing partner