Новенці захоплюють маршрутки

,

1448Третій тиждень жителів селища Нового перевозять не габаритні автобуси, а маршрутки. У години пік у салони пасажири набиваються десятками. Доходить навіть до того, що люди просто захоплюють маршрутку, розвертають на півдорозі і наказують водієві їхати. Іншого виходу у них просто немає.

Однак заступник міського голови Сергій Васильченко запевняє, що проблем із проїздом до селища Нового немає, і люди в основному задоволені, оскільки їздити стало швидше і комфортніше.

– На маршруті №274 курсує 22 автобуси класу БАЗ в експресному і звичайному режимах до 23 години. Зараз транспортним обслуговуванням пасажирів займаються дві фірми – ПП «Автобаз Кіровоград» та ФОП Шостак Валерій Михайлович, які і несуть відповідальність за якість надання послуг. Інтервал руху не перевищує 10 хвилин у міжпіковий час, а після восьмої години – 20 хвилин. Графік корегується на потребу людей. Ніхто не допускає перевантаження, – говорить Сергій Васильченко.

На кінцевих зупинках чергують диспетчери від перевізника. Вони також запевняють, що маршрутки ходять регулярно, відправляються не за постійним графіком, а по мірі заповнення, тому проблем із перевантаженням немає.

Проте переважна більшість мешканців селища дивуються таким характеристикам. Люди кажуть, вранці добираються в місто у переповнених маршрутках. Так само і після восьмої вечора їдуть додому.

– Маршрутки хоч і ходять тепер частіше, проте проблем менше не стало. Так, доїхати до міста тепер можна не за 40 хвилин, як раніше, а за півгодини. Але ж місць у салоні тільки 14, які займають уже на кінцевих зупинках, тому постійно доводиться стояти, – говорить жителька селища Ольга.

– У вівторок увечері на кінцевій зупинці на Богдана Хмельницького набилося в маршрутку десь 45 пасажирів. Ви собі уявіть це! Маленький жовтий «Дельфін» і в ньому така кількість людей. Дорогою водій навіть не підбирав нікого. А бажаючих їхати чимало. На зупинці біля «Черемушок», 13-ї школи, обласної лікарні він навіть не зупинявся… Як людям добиратися додому? На таксі особливо не роз’їздишся – в середньому треба викласти півсотні. Ми ж не олігархи! – знервовано говорить ще одна жителька Нового Олена і додає, що увечері можна прочекати маршрутку і 45 хвилин, і понад годину.

– Минулого тижня у понеділок я чекала маршрутку на зупинці біля «Копілки» майже годину. Це було близько десятої вечора. Не дочекалася. Скооперувалася зі ще однією такою, як я, викликали таксі і так поїхали додому, – ділиться своїм «щастям» Ірина.

Повністю не задоволені перевезенням пенсіонери, оскільки в маршрутці надано тільки два пільгових місця, а бажаючих на безкоштовний проїзд у рази більше.

– Маю право на пільговий проїзд у маршрутці. Однак скористатися ним не можу, бо на зупинці, де сідаю, водій не бере пільговиків, каже, що в автобусі їх уже достатньо. Тоді я виходжу і чекаю наступну маршрутку. Проте шансів, що вдасться виїхати швидко – немає, – скаржиться пенсіонерка Ольга.

Загалом новенці не вірять, що ситуація з проїздом до селища покращиться. Люди навіть бояться уявити, що буде після виборів, бо розуміють – влада нині не вирішує проблему, а стримує соціальний вибух. Жителі Нового також попереджають: якщо, не дай Боже, питання до зими не врегулюється – перекриватимуть шляхи.
e-max.it: your social media marketing partner