«Колядника» Немировського відпустили під заставу

,

1250Першого заступника Державної інспекції сільського господарства України, сина екс-мера Новомиргорода Ігоря Немировського, якого правоохоронці затримали за хабар у 357 тисяч гривень, відпустили під заставу, повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко.

За його словами, рішення про призначення застави у 80 тисяч гривень ухвалив Печерський райсуд столиці.

– Учора (у середу – ред.) Ігорю Немировському Печерський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак, оскільки 368 стаття не є насильницькою, суд мав право вибрати альтернативний запобіжний захід у вигляді застави. Сума, застави, яку він визначив, 80 тисяч гривень, – повідомив Геращенко на своїй сторінці у Facebook і попросив не запитувати його чому так сталося.

– Я не знаю, – зауважив радник МВС.

Антон Геращенко також уточнив, що розслідуванням кримінальної справи займається Генпрокуратура.

– МВС буде максимально сприяти Генеральній прокуратурі у розслідуванні і виявленні спільників Ігоря Немировського, – написав він.

– Думаю, громадськість має тримати на контролі хід розслідування цієї кримінальної справи проти високопоставленого чиновника на контролі, – підсумував Геращенко і зазначив, що чим зможе, тим допоможе в рамках чинного законодавства.

Як уже повідомляла «КП», перший заступник Держінспекції сільського господарства України Ігор Немировський звинувачується у вимаганні і отриманні хабара від гірничодобувної компанії за дозвіл на зняття верхнього родючого шару ґрунту, який підприємство повинно було отримати абсолютно безкоштовно.

Немировського затримали у суботу, 1 серпня, співробітники Головного слідчого управління МВС.

Як розповіли «КП» жителі Новомиргорода, того дня відбувалася справжня погоня. Правоохоронці неслися за сином колишнього мера через усе місто. Той тікав полями. Затримали його неподалік Кіровограда.

Коли ж наздогнали, кажуть у міліції, Немировський заявив, що тікав, бо думав, що за ним женеться ФСБ, а гроші в машині – насправді не хабар, а зібрана для Збройних Сил України від небайдужих громадян допомога.
e-max.it: your social media marketing partner