«Сивий» із батальйону «Азов» спочатку опинився на лікарняному ліжку, а потім у кіровоградському СІЗО

,

1251Учасник АТО, заступник командира роти батальйону «Азов» Андрій Пастушенко, або як його називають свої «Сивий», заснувши за кермом, потрапив у ДТП на Кіровоградщині. Внаслідок отриманих травм чоловік опинився на лікарняному ліжку у Світловодську, а звідти його забрали до Кіровограда у… СІЗО. З’ясувалося, правоохоронці в машині знайшли зброю.

Аварія сталася вранці 1 серпня. Андрій Пастушенко, не впоравшись із керуванням, вилетів у кювет. Його автівка перекинулася. Він саме повертався із зони АТО до Києва.

Згодом, коли правоохоронці стали оглядати машину, знайшли чимало зброї. Оскільки «Сивий» не мав дозволу на неї, Світловодський міськвідділ міліції відкрив кримінальне провадження.

Як повідомив «КП» уповноважений громадського інспектора у закладах пенітенціарної служби регіону Володимир Бочаров-Туз, Пастушенка затримали 3 серпня увечері. Суд обрав для нього міру запобіжного заходу взяття під варту або ж внесення застави у сумі 24360 гривень.

– Конвойна служба доставила його в слідчий ізолятор 3 числа ввечері. Там Пастушенка оглянув фельдшер. Медик описав стан його здоров’я і травми, які в нього були. Він дійшов висновку, що затриманий не потребує медичної допомоги поза ізолятором. Однак адвокат затриманого був іншої думки. Тому викликав швидку. Та її на територію СІЗО не пустили, – розповів уповноважений і пояснив, що власне через це і розгорівся скандал.

Однак, зі слів Бочарова-Туз, черговий помічник начальника СІЗО, який не пустив сторонніх медиків, діяв у межах своїх повноважень – для того, щоб швидка потрапила на територію ізолятора потрібно було клопотання фельдшера, а такого не було.

Зрештою, Андрія Пастушенка випустили – за нього таки внесли заставу. Утім, хто це зробив – не повідомляється.

Наступного дня після звільнення, начальник управління Державної пенітенціарної служби в області Юрій Ткаченко дав прес-конференцію. Власне, зібрав її саме з приводу ситуації із затриманням «Сивого».

Каже, у день, коли Пастушенка привезли в установу, лікарі медсанчастини підтвердили наявність у нього численних забоїв і черепно-мозкову травму.

– Наступного дня після затримання йому призначили лікування і надали медичну допомогу, а вже увечері Андрій Пастушенко власноруч написав заяву, у якій зазначив, що не потребує додаткової медичної допомоги, – запевнив Ткаченко і додав, що не знає, чому адвокат затриманого викликав швидку.

Крім того, очільник управління пенітенціарної служби в області, стверджує, що йому не відомий був той факт, що Андрій Пастушенко був учасником АТО, аж доки його адвокат йому про це не повідомив.

Разом із тим посадовець запевнив, що працівники управління діяли виключно у правовому полі і додав, що з початку року сталося майже двадцять випадків, коли у СІЗО викликали швидку до затриманих, а ось такий інцидент, коли її не пропустили, стався вперше.
e-max.it: your social media marketing partner