У Новомиргороді мати двох дітей викинула третю новонароджену дитину в шкільний туалет

,

1724Тільце новонародженої дитини знайшли у вівторок у туалеті однієї з новомиргородських шкіл. Матір мертвого немовляти правоохоронці встановили дуже швидко – того ж дня. Підозрювана – 31-річна жителька райцентру.

Спочатку правоохоронці відпрацьовували версію, що у смерті немовляти винна котрась зі школярок. Але опитавши мешканців мікрорайону, з’ясували, хто є біологічною мамою знайденого немовляти. Власне, підозрювана і не заперечувала, що це її дитина.

Як розповіла під час надання свідчень жінка, на шостому місяці вагітності у неї стався викидень. Після цього її чоловік відніс тіло дитинки до вбиральні школи, поблизу якої вони проживають. Сталося це ще місяць тому, 13 січня.

Той факт, що протягом усієї вагітності жінка вживала алкогольні напої, вона не приховує. Як і те, що на обліку у лікаря-гінеколога не стояла. З’ясувалося, у горе-матері є ще двоє неповнолітніх дітей. Чи залишаться вони з батьками, які так просто викинули третю дитину у вигрібну яму, – нині під великим питанням.

Зараз правоохоронці відкрили кримінальне провадження за умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Наразі експерти встановлюють, чи могла бути живою дитина, коли її віднесли до шкільної вбиральні.

– Дитина була народжена на шостому місяці вагітності, вагою до двох кілограмів. Можна говорити про те, що вона могла бути живою на той момент. Але без висновків експертів ми це стверджувати не можемо. Експертиза ще не завершена, – розповідає «КП» начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз.

Проте ознаки неналежного виконання батьківських прав правоохоронці вбачають вже зараз.

– Жінка з моменту вагітності постійно пила. На той момент, коли, як вона стверджує, був викидень, вона теж була п’яна. Людина, яка дозволяє собі таку поведінку, не може належним чином виховувати дітей, – пояснює Алла Мороз і додає, що після вивчення ситуації, підніматиме питання про позбавлення горе-матері батьківських прав.
e-max.it: your social media marketing partner