Вони мені показували своє «посвідчення» – то палицею, то ногою, то ще чимось...

,

1734Видаленням селезінки та численними гематомами завершився вечір відпочинку для Артема Скляренка. У своєму побитті хлопець звинувачує міліцію! Інцидент стався пізно ввечері 6 лютого у Кіровограді. Артем, який живе у Соколівському поряд із обласним центром, разом із друзями відпочивав в одного з хлопців на квартирі. Коли вирішив їхати додому, вийшов з товаришем на вулицю, аби викликати таксі. Однак те, що трапилося далі, не вкладається в голові.

–Ми відпочивали, все було нормально. Артем зібрався додому. Ми вийшли надвір, аби викликати таксі. До нас підійшли двоє працівників міліції. Вони не представилися. Одразу запитали: «Чого ви кричите?». Ну, можливо, ми голосно спілкувалися як на, підпитку, але не кричали. Тоді Артем одному з міліціонерів сказав: «Ти хоч представся». Але той неочікувано вдарив. Другий пішов зі мною до квартири. Сказав, що надійшов виклик, що ми галасуємо. Він подивився квартиру, сказав, що все нормально, – розповідає «КП» про перебіг подій товариш Артема Віталій Дяченко.

На цьому хлопець думав, що інцидент вичерпався, однак те, що побачив на вулиці далі, шокувало.

– З хлопцями, які були у квартирі, потім вийшли на вулицю. Бачимо, приїхав наряд, підбігло ще кілька їхніх людей. Ми побачили, що Артема били і намагалися вдягнути наручники. Потім затягли його в машину, а нам сказали йти додому. Я просив, щоб Артема відпустили, кажу, що викличу таксі. А міліціонер – «Ми, може, його біля «Епіцентру» висадимо», – переповідає Віталій.

Однак на цьому історія не завершилася. Те, що розказав Артем, просто не вкладається в голові.

– Коли були у міліції, у кімнаті, де пишуть заяви, вони мені показували своє «посвідчення» – то палицею, то ногою, то ще чимось. Коли я вже не міг підвестися з підлоги, кажу, мені дуже погано, відпустіть додому чи викличте швидку. Приїхав чоловічок сивенький в окулярах, у накидці «швидка допомога» і каже мені: «Де ти так упав?». Вони між собою домовилися. Тоді привели якихось двох жінок, які теж були напідпитку, щоб вони мене лупцювали. Ось так, лежачи на підлозі, я прикрив руками обличчя, а вони мене били. Один працівник це знімав на відео, – пригадує Артем і додає, що з міліції його відпустили додому пізно вночі.

– Вони порадилися з лікарем, а той, очевидно, сказав, що справа серйозна. У мене так у лівому боці боліло, що дихати не міг. Спитали мене, звідки я, кажу – з Соколівського. Вони мені показали, куди йти. Я пройшов пару кілометрів, а тоді зрозумів, що іду не в той бік. Таксист допоміг мені дістатися додому, – стверджує хлопець.

Наступного ранку Артем розповів про інцидент братові й обидва поїхали спочатку в прокуратуру писати заяву, а потім – до лікарні.

Завідуючий хірургічним відділенням обласної лікарні Олександр Шевчук у коментарі нашим колегам із каналу «Кіровоград» повідомив, що травми, з якими хлопець звернувся до лікарні, були серйозними.

– У нього закрита тупа травма черевної порожнини, розрив селезінки, внутрішньочеревна кровотеча, забрюшинна гематома невеликих розмірів. У зв’язку з цим, хворого прооперували – видалили селезінку і зробили дренування черевної порожнини, – уточнив медик.

Після операції, каже Артем, до нього навідувалися правоохоронці. Однак історію з побиттям перекрутили так, ніби це справа рук його товариша.

– Приходили після цього ще двоє і теж, не представившись, зайшли в палату й одразу: за що це тебе так друг побив? – розповідає хлопець.

У міліції дійсно у справі про побиття хлопця мають власну версію – стверджують, що Артем побився з товаришем. Навіть кажуть, що потерпілий власноруч писав відповідну заяву.

– До міліції телефоном надійшло повідомлення про те, що в одному з мікрорайонів Кіровограда відбувається бійка. На місце пригоди виїхав наряд міліції. У результаті власноручно громадянин міста Кіровограда написав заяву у міліцію про те, що його побив знайомий. Цієї ж доби заяву зареєстрували. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Щодо звинувачень на адресу міліції, то за цим фактом перевірку проводить прокуратура. За її результатами буде прийнято рішення у рамках чинного законодавства, – заявили «КП» у прес-службі УМВС в області.

У прокуратурі дані про кримінальне провадження підтвердили. Уточнили, що справу відкрито за перевищення влади чи службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Наразі стан Артем Скляренка задовільний. Каже, почувається краще. Лікування проходить вдома, лише їздить щодня до лікарні на перев’язки.

– Стан стабільний. Нічого важкого робити мені не можна, – зізнається хлопець і додає, що побиття матиме негативні наслідки для здоров’я. Медики уже його попередили, що може отримати групу інвалідності.
e-max.it: your social media marketing partner