П’яний батько так побив двомісячного сина, що у немовляти йшла кров із рота, носа і вух

,

1740Ледь не занапастив рідного сина 30 річний батько в одному з сіл Гайворонського району. Чоловік напився і вчинив таке безумство, яке не вкладається в голові адекватної людини. Він по-звірячому побив свого двомісячного сина так, що хлопчика ледве врятували лікарі. Зараз Андрійко знаходиться в дитячій обласній лікарні у важкому стані.

Це сталося тиждень тому посеред ночі. За розповіддю батьків,  того вечора вони випивали. Потім жінка пішла провести свою матір додому. Правоохоронцям розповідає, що залишила дитину на дивані разом із чоловіком. Повернувшись, каже, побачила, як син стікає кров’ю – кров текла з рота, носа і вух дитини. П’яна матір викликала медиків.

Лікарі діагностували в немовляти низку тяжких ушкоджень: закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом скроневої кістки, крововилив, травму щелепи, гематому язика, розрив уздечки язика, садна піднебіння і навіть укус лівої стопи! На щастя, медикам вдалося врятувати хлопчика. Сам же чоловік каже: нічого не пам’ятає. Узагалі батьки маленького Андрійка вважають, що їхній стан алкогольного сп’яніння є пом’якшуючою обставиною. Крім того, як з’ясувалося, горе-мати вже була засуджена за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Тоді у неї відібрали старшого сина Костю, якого жінка занедбала настільки, що у хлопчика діагно­стували серйозну затримку в розвитку. Тоді суд дав матері умовний термін. Костик знаходиться у спецзакладі і по сьогоднішній день.

Скоріше за все, не житиме з рідними батьками і маленький Андрійко. Зараз він знаходиться у дитячій обласній лікарні. Стан немовляти – стабільно важкий.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження за двома статтями – умисне легке тілесне ушкодження та за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

– Якщо експертиза покаже тяжкі тілесні ушкодження, ми перекваліфікуємо провадження, – пояснює «КП» начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз.

Відносно ж справи щодо невиконання батьківських обов’язків, якщо у матері ще не погашена попередня умовна судимість, жінка може сісти у в’язницю. Якщо ж погашена – що з нею робити далі, вирішуватиме суд. Однак прокуратура у свою чергу вимагатиме найсуворішого покарання батькам.

– Ми займаємо принципову позицію і будемо вимагати жорсткої міри покарання. Також наполягатимемо на позбавленні батьківських прав, – запевняє Алла Мороз.
e-max.it: your social media marketing partner