У Марковського вимагають пояснень з приводу появи пивних наметів у Кіровограді

,

1224Депутати міської ради звернулися з колективним запитом до в.о.мера, секретаря міськради Івана Марковського, першого заступника прокурора області Сергія Жолонка та начальника УМВС в області Анатолія Вітюка дати пояснення та належну оцінку факту появи пивних наметів у Кіровограді.

Зокрема, у запиті депутати просять дати пояснення та належну оцінку факту появи цього літа в обласному центрі величезної кількості пивних наметів і майданчиків, де торгують пивом. Вважають, сплеск такої активної діяльності суперечить рішенням міської ради, згідно з якими продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв забороняється у центральній частині міста, а також у всіх закладах торгівлі та побутового обслуговування з десятої вечора.

– Звертаємо вашу увагу на той факт, що кількість таких пивних точок у кілька разів перевищує показники 2011-2013 років, при цьому нормативна дозвільна база не змінювалась, – зауважують у зверненні народні обранці.

Крім того, депутати просять відповісти, чи існують дозволи на торгівлю пивом у місцях, де відсутні стаціонарні ресторанні заклади, хто видав такі дозволи та на яких підставах.

Не менше обранців цікавить, хто отримує за такі дозволи кошти та чому у зв’язку зі сплеском активності такого виду підприємницької діяльності немає жодних надходжень до міського бюджету.

У разі виявлення правоохоронцями та прокуратурою порушень у сфері видачі дозволів на діяльність пивних наметів депутати просять притягнути винних до відповідальності і нарешті повернути вулицям та паркам обласного центру належний стан.

Під зверненням підписалися депутати Ірина Саєнко, Володимир Шведов, Ігор Волков, Олександр Шамшур, Іван Юрченко, Юрій Тітов, Лариса Андреєва, Василь Дзядух, Тетяна Білоброва, Ігор Голофаєв та інші.
e-max.it: your social media marketing partner