Жінки з Кіровоградщини вимагають у Порошенка визволити з полону їхніх чоловіків

,

Двоє жінок із Кіровоградщини разом із родичами інших полонених вояків зібралися під стінами Адміністрації Президента з вимогою обміняти їхніх чоловіків на сепаратистів, як того хочуть російські бойовики, сьогодні 30 липня.

– Ми тут з восьмої ранку під адміністрацією. Правда, до нас вийшов представник якоїсь громадської приймальні, але він жодного стосунку до цього немає… Хоча б хтось до нас вийшов і сказав, чи робиться щось чи ні! – розповідає жителька Малої Виски Аліна, чоловік якої нині в полоні.

Жінка пояснює, що всі документи, які мають створити умови для визволення солдатів, готові.

– Всі документи готові на підпис. СБУ їх передала до уряду, але їх ніхто не хоче підписувати. Документи в них на розгляді з 23 липня. Ми знаємо, що вже й полонені підготовлені для обміну, а уряд не дає добро, – каже вона.

Аліна хвилюється за свого чоловіка, як і за решту хлопців, які потрапили в полон. Розповідає, не знає, як вони себе почувають насправді, адже по телефону стверджують, що ніби все нормально.

– Ми розмовляємо дуже швидко. Толя за доньку мене питає. Каже, що їх годують двічі на день. Я більше нічого не можу в нього розпитати, плакати починаю… Я головне запитала, чи його били, сказав, що ні. Він щось розповідати взагалі не може, а лише коротко відповідає на ті питання, що я задаю. Оце вчора і позавчора він мені телефонував близько дванадцятої ночі. Найбільше ми з ним розмовляємо 45 секунд, – ділиться маловищанка.

Як уже повідомляла «КП», у заручниках у терористів з 8 липня перебувають щонайменше 16 українських солдатів. Звільнити останніх російські бойовики пообіцяли лише за умови обміну на своїх соратників.
e-max.it: your social media marketing partner