У Голованівську може з’явитися пам’ятник Колоксаю

,

Пам’ятник Колоксаю – засновнику скитського (українського – ред.) роду, може з’явитися у Голованівську на центральній площі. Принаймні, за появу такого виступає голова громадської організації «Культурно-просвітницьке та історичне об’єднання «Плем’я антів» Сергій Піддубний. Про це він заявив під час засідання Громадської ради при Голованівській райдержадміністрації.

Громадський активіст переконаний, що центральну площу селища має прикрасити не політичний символ, а хліборобський. Якнайкраще для такого увіковічення підходить постамент Колоксаю.

– Є в давній українській історії незаслужено забута людина, яка найбільше заслуговує на наше вшанування. Це отець Колоксай – засновник скитського роду, що, за свідченням Геродота, дав людству найголовніші засоби для виживання: плуг, щоб обробляти землю, ярмо для приручення вола, сокиру, щоб будувати житло та ріг для води, щоб вгамувати спрагу, – пояснює свою позицію Піддубний.

Врешті, чи з’явиться пам’ятник засновнику хліборобського краю у Голованівську, ще обговорюватимуть жителі селища, уточнюють в РДА.
e-max.it: your social media marketing partner