Яриніч збиратиме більшість в облраді, аби відправити Чорноіваненка у відставку?

,

Депутат обласної ради, головний лікар обласного онкодиспансеру, а нині очільник блоку Порошенка в регіоні, Костянтин Яриніч заявив, що формуватиме більшість в обласній раді, яка проголосує за відставку голови Олександра Чорноіваненка через сумісництво останнім двох посад – в органі самоврядування і в партії, що заборонено законом. Про це він написав у Facebook.

Зокрема мова велася про те, що факт сумісництва посад прокуратура, до якої з цього питання звернулася громадська організація «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів», доручила перевірити УБОЗу.

Ініціатори звернення не виключають можливість, що правоохоронці можуть і не спрацювати.

– Якщо прокуратура і УБОЗ не спрацюють, то на все воля депутатської більшості, якій лише слід узяти інформацію про факт суміщення до відома. Простою більшістю голосів, – прокоментував очільник «Центру співпраці та підтримки міжнародних проектів» Ярослав Турчин.

– Будемо збирати більшість. Справа часу, – заявив у відповідь Яриніч.

Як уже повідомляла «КП», громадська організація «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів» провела моніторинг, у рамках якого зафіксувала порушення законодавства з боку голови обласної ради Олександра Чорноіваненка – попри те, що він обіймає посаду в органі місцевого самоврядування, так ще й очолює обласну організацію «Батьківщини».

– А відповідно до частини 3 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування», голова ради, який працює на постійній основі, не може поєднувати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах. Виняток становить лише викладацька, наукова і творча діяльність, медична, інструкторська та суддівська практики зі спорту, – пояснили у громадській організації, зауваживши, що таке порушення є підставою для дострокового припинення повноважень голови облради.

Нагадаємо, Олександр Чорноіваненко обраний на посаду голови обласної ради 23 лютого, після того, як подав у відставку Микола Ковальчук.
e-max.it: your social media marketing partner