Українців попередили про можливі відключення електроенергії

,

Обленерго почали повідомляти своїм споживачам (фізичним особам) про можливе тотальне відключення світла у вранішні та вечірні години задля економії електроенергії. Причиною називають «вугільну війну» на Донбасі – через бойові дії до 80% шахт зупинили виробництво, а до 40% усієї електроенергії в Україні виробляють саме завдяки вугіллю. Замінити його поки нічим.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості з 29 серпня цього року погодило застосовування графіків аварійних відключень. При застосуванні вказаних графіків електропостачання припинятиметься лише населенню, без відключення промислових підприємств.

Погоджені з органами місцевого самоврядування та держенергонаглядом графіки аварійних відключень застосовуються за умов виникнення в об’єднаній електроенергетичній системі України аварійного дефіциту електричної потужності. Тривалість перерви в електропостачанні під час відключення за вказаним графіком, як правило, не має перевищувати двох годин. У разі значного дефіциту генеруючої потужності допускається багаторазове відключення одних і тих самих споживачів з перервою між відключеннями на одну-дві години.

ПАТ «Кіровоградобленерго» вкотре звертається до мешканців області з проханням обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження мережі, а саме: з 12:00 до 17:00 та з 21:00 до 22:00.

У відомстві наголосили, за умов дефіцитного балансу виробництва і споживання електроенергії, стабільність та надійність функціонування об’єднаної електроенергетичної системи України залежить не лише від ефективності роботи працівників галузі, а й від відповідального ставлення споживачів до цієї тимчасової проблеми.
e-max.it: your social media marketing partner