Кандидати в нардепи борються з конкурентами «чорнухою»

,

З початку передвиборчої кампанії громадянська мережа ОПОРА зафіксувала низку порушень у всіх виборчих округах області. Традиційні та найпопулярніші з них – «чорнушні» газети, агітки на стовпах і раптова «благодійність» кандидатів-мажоритарників.

–За місяць спостережень зареєстровано порушення правил ведення політичної агітації, використання для агітації благодійних фондів, «чорний» піар, у тому числі з використанням засобів масової інформації, прямий і непрямий підкуп виборців, використання агітаційних буклетів та бордів без зазначення вихідних даних, – повідомила довготерміновий спостерігач ОПОРИ в області Зоя Лебідь і уточнила, що кілька днів поспіль у Бобринці, Вільшанці та Компаніївці (виборчий округ №100) поширювалося друковане видання «Іскра», яке, як відомо, належить одіозним бізнесменам Миколі та Ларисі Онулам. У цій газеті, окрім негативу на адресу кандидата Станіслава Березкіна, подані з порушеннями результати соцопитування.

– Так само газета з «чорнухою» розповсюджувалася по 101-му округу проти кандидата Юрія Литвина. Про висуванця Довгого був чорний піар, – наводить приклади Зоя Лебідь.

– Непрямий підкуп виборців ми бачимо всюди. Там провели свято до Дня міста – у Гайвороні Ляшко торт роздав. У Бобринці кіровоградський дендропарк свято проводив. Ще у цьому районі днями картоплю за півтори гривні продавали від імені одного з кандидатів. Це все є непрямим підкупом виборців, – додає спостерігач.
e-max.it: your social media marketing partner