Прокурор області розкритикував міліцію, бо та погано бореться з наркобізнесом

,

Робота правоохоронців у боротьбі з наркобізнесом зводиться до штучно нарощених показників. Міліціонери реєструють здебільшого дрібні кримінальні правопорушення, пов’язані зі зберіганням наркотиків, у той час, як наркобізнес – процвітає. В окремих випадках – завдяки самим правоохоронцям, заявив прокурор області Михайло Гаврилюк.

–Результативність роботи підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків надзвичайно низька. Вони фактично не викривають канали надходження наркотиків на Кіровоградщину. Більш того, у Вільшанському, Голованівському, Добровеличківському, Долинському, Компаніївському та Устинівському районах взагалі не виявлено жодного факту збуту, – каже Михайло Гаврилюк.

– Недопустимим є і те, що правоохоронці самі стають частиною наркобізнесу. Наприклад, у Знам’янці міліціонер сам збував психотропні та наркотичні речовини мешканцям, яких він же і обслуговував як дільничний, – констатує прокурор області і додає, що його відомство в найкоротші терміни провело досудове розслідування.

За словами Гаврилюка, поза увагою міліціонерів та соціальних служб лишаються сім’ї, де батьки вживають наркотики й тим самим ставлять під загрозу життя і здоров’я власних дітей.

– Протидією наркоманії серед підлітків займається чимало служб – структурних підрозділів органів державної виконавчої влади та правоохоронних органів. Проте в цьому випадку кількість, на жаль, не засвідчує якість. Прокуратура комплексно вивчить ситуацію в сім’ях, де батьки вживають наркотики і задіє всі правові важелі впливу задля виправлення ситуації, – запевнив прокурор області і додав, що відтепер питання боротьби з наркобізнесом буде під його особистим контролем.
e-max.it: your social media marketing partner