Кіровоградські профспілки їздили до Києва вимагати достойних зарплат

,

Вісім десятків представників Федерації профспілок області вимагали під стінами Кабінету міністрів підвищити мінімальну зарплату, не скорочувати робочі місця та дбати про соціальний захист бюджетників.

Учасники попереджувальної акції протесту, організованої Федерацією профспілок України, виступили проти реформ уряду в медичній сфері і замороження зарплат бюджетникам.

Активісти профспілок обурені черговими спробами урядовців обмежити соціальні права працюючих та не можуть погодитися з антисоціальними пропозиціями Уряду, що містяться в численних законодавчих ініціативах. Люди вимушені були вийти на вулиці, оскільки їхній фінансовий стан через протистояння на сході погіршується, а ціни повзуть угору.

Представників кіровоградської делегації також хвилювали питання медичного обслуговування та освітньої сфери.

– Наші люди можуть залишитися взагалі без права на працю. У зв’язку з цими реформами, профілактична ланка в галузі охорони здоров’я населення може повністю випасти. Тому ми повинні захистити своє право на працю в медичній галузі. Для того, щоб знайти вихід, потрібно, аби влада пішла на діалог. Зараз вона цього не робить, – пояснює голова первинної профорганізації головного управління державної санепідемстанції Тетяна Скапа.

Кіровоградські спілчани запевняють, якщо влада їх не почує, люди використовуватимуть усі законні методи, зокрема страйки, аби вона таки відреагувала на вимоги.
e-max.it: your social media marketing partner