Шини біля прокуратури палять за гроші – прокурор області Панченко

,

У прокуратурі області переконані, що акція протесту активістів Самооборони, які встановили намет і палять шини під стінами відомства, проплачена, а вимога люструвати Євгена Васильєва – нещодавно призначеного прокурора Кіровограда – необґрунтована. Навіть Генеральний прокурор Віталій Ярема відреагував на закиди. Стверджує, що прокурори Кіровограда та області пройшли перевірку і не підлягають звільненню, тому пропонує невдоволеним активістам від шин перейти до діалогу. Останні поки на пропозицію не пристали.

– Уже майже стовідсотково зрозуміло, хто замовив цю акції і кому це вигідно. Наперед не буду нічого стверджувати, оскільки ще немає доказів. Навіть наші працівники були свідками того, як відбувається передача грошей цим «народним представникам». Можу сказати, що певні політичні сили хочуть дестабілізувати міліцію, паралізувати роботу прокуратури, потім доберуться до судів. Хочуть, щоб ці органи виконували тільки їхню волю, – повідомив виконувач обов’язків прокурора області Леонід Панченко.

В обласній прокуратурі зазначають, що своєю акцією активісти створюють дискомфорт не лише для працівників відомства, а й для перехожих.

– Люди не можуть спокійно пройти, бо тут підігріті алкоголем молодики влаштували шабаш, особливо у вечірній час, – додає Панченко.

За фактом захоплення приміщення облпрокуратури вже відкрито три кримінальних провадження – за хуліганство, незаконне захоплення державної установи та бездіяльність працівників міліції, які мали забезпечити правопорядок.
e-max.it: your social media marketing partner