Кіровоградська влада знову планує підняти тарифи на проїзд

,

Після того, як у Кіровограді фактично збанкрутувало єдине автотранспортне підприємство з великоміськими автобусами, а жителів обласного центру пересадили на напіврозбиті «Дельфіни» та їм подібні машини, міська влада вдруге за півроку збирається підняти тариф на проїзд. У проекті рішення виконкому йдеться про те, що ціну мають намір збільшити з 2,50 до 3 гривень, а у транспортних засобах підприємства «Олікс» – до 3,56 гривні.І це на тлі тотального росту цін, обрізаних зарплат і заморожених пенсій!

Посадовці нині кажуть, підвищення вимагають перевізники. Однак тут же виправдовують їх – подорожчало пальне.

– Є така норма в нормативних документах, згідно з якою при підвищенні тарифу на пальне на 10% перевізники мають право звертатися до замовника послуг, до міської ради, з тим, щоб переглянути ціни. Тому станом на зараз до нас звернулися усі перевізники. Вони надали свої розрахунки. Це ПП «УкрАвтоІнвест», КТ «Автолегіон Варванської Ю.В.», ПП «Паритет Сервіс», ПП «Автобаз-Кіровоград», ФОП Кобченко В.В. Вони наполягають на вартості проїзду в 3 гривні, а ПП «ОЛІКС» – 3,56, – коментує заступник міського голови Сергій Васильченко на відео, розповсюдженому у соцмережах.

– Економічні розрахунки будуть перевірені, потім відбудеться засідання робочої групи, далі тарифи будуть передані в Антимонопольний комітет і тільки після цього тариф буде виноситися на погодження виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, – розповідає про процедуру підвищення тарифів заммера і додає, що «жодних просто рішень прийматися не буде».

Однак, як показує досвід, саме так все і відбуватиметься. Чергове підвищення тарифів на проїзд свідчить про те, що пріоритетними для міської влади є інтереси перевізників, а не кіровоградців.
e-max.it: your social media marketing partner