П’ятикласника вбило струмом, бо той хотів клеєвим пістолетом полагодити електрошокер?

,

Учень п’ятого класу кіровоградської школи №3 Іван загинув на Водохреща, 19 січня. Причиною смерті стало необережне поводження з електроприладом – хлопчика вдарило струмом. Усе сталося на очах у рідних.

Як розповіли «КП» в адміністрації школи, дитина жила разом із мамою та паралізованою бабусею у гуртожитку по вулиці Добровольського. Кажуть, у той день хлопчик пішов додому після шостого уроку. Далі усі події відбувалися на очах родичів.

За попередньою версією, Іван під час новорічних і різдвяних свят зібрав близько 600 гривень і придбав собі електрошокер. Коли іграшка зламалася – вирішив самостійно полагодити. Для цього взяв термоклеєвий електричний пістолет. Включив прилад у розетку, при цьому обперся на металеву батарею, тому шансів вижити в такому випадку не було.

– У школі інструктажі проводилися. В тому числі розповідали, як користуватися електричними приладами, – розповідає директор навчального закладу Світлана Бик. – Узагалі хлопчик був звичайною допитливою дитиною. Ніде не фіксувався у нас за порушення, був неконфліктним. Ходив на спортивний гурток по баскетболу. Школу відвідував добре, навчався посередньо.

– Цей трагічний випадок у нас у місті неординарний. Його ми вчора обговорили на нараді серед керівників шкіл. Направили листи на школи, щоб вони додатково провели бесіди про небезпечність використання електроприладів, як треба себе поводити, щоб уникнути таких ситуацій. Також ми звернемося до міліції, щоб вони додатково проконтролювали, що у нас продають дітям, – прокоментувала начальник управління освіти Кіровоградської міськради Лариса Костенко.

У прес-службі обласного управління міліції підтверджують, що хлопчик отримав ураження струмом під час користування термоклеєвим пістолетом. Проте чи зламаний був електрошокер – наразі не коментують.

– Нині досліджуються усі обставини події. У справі призначено низку експертиз для повного і об’єктивного з’ясування трагедії. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, оскільки всі факти смерті неповнолітніх вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань за цією статтею), – повідомила речник обласного УМВС Віталіна Бевзенко.

А поки тривають експертизи, «КП» звернулася за коментарем до фахівця – Олега Ліхошерстова, який працює електриком. Він пояснив, чому загинув Іван.

– У розетці знаходиться потенціал, а батарея – як заземлюючий фактор. Виходить, хлопчик через себе пропустив це коло. Він фактично зімітував себе як електроприбор. Дитина стала провідником, через себе пропустила електричний струм, серце не витримало, – зазначив він.
e-max.it: your social media marketing partner