В Олександрії створять центр реабілітації для учасників АТО

,

В Олександрії планується створити один із чотирьох центрів реабілітації для учасників АТО по лінії Українського капеланства. Ще один центр буде створено в Києві, і два – у Польщі. Про це повідомив віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Українське капеланство» Павло Царевський сьогодні, 28 січня, пише «Моя Олександрія».

За його словами, ідея створити центр в Олександрії зародилася ще кілька місяців тому. Однак її не афішували, чекаючи реальної фінансової підтримки проекту. Сьогодні така підтримка є.

– 23-24 січня у Києві відбувся Круглий стіл чинних капеланів ВСУ України, де ми мали можливість презентувати свій проект і отримали схвальний висновок. Олександрія включена в програму створення реабілітаційних центрів, – розповідає Царевський. – Фінансування буде з трьох джерел. Це благодійний фонд першої леді Марини Порошенко, а також американські та польські меценати.

Згідно з проектом, центр в Олександрії почне працювати в березні і матиме п'ять напрямків.

Наприклад, психологічна та духовна допомога надаватиметься в офісі за адресою: вулиця Свердлова,1. Лікувально-профілактичні заходи проходитимуть в одній із міських лікарень. Плавання і заняття спортом – у басейні «Дельфін». Лекції-тренінги для членів родин прийматиме один із міських конференц-залів. Пріоритетним працевлаштуванням і профорієнтацією займатиметься центр зайнятості.

За словами Царевського, враховуючи той факт, що допомагати учасникам АТО прагнуть і інші громадські організації, капелани запрошують до співпраці всіх охочих.

– Ми відкриті і шукаємо тих, з ким можна працювати. Пропозиції обов'язково врахуємо, ми готові стати таким людям рівноправними партнерами або помічниками. Якщо є бажаючі взяти на себе медичну реабілітацію, то ми візьмемо духовну і психологічну. Найголовніше, щоб була користь нашим солдатам, – зазначив він.

Більш детально розповісти про роботу майбутнього центру Царевський обіцяє у другій половині лютого, коли закінчаться необхідні переговори і будуть укладені угоди з зацікавленими установами.
e-max.it: your social media marketing partner