«Червона Зірка» відкриває новий ливарний завод

,

На «Червоній Зірці» завершується будівництво нового ливарного заводу. Він стане найсучаснішим ливарним підприємством країни. Старт роботи запланований на 25 квітня цього року.

За словами голови наглядової ради компанії «Гідросила ГРУП» Павла Штутмана, у будівництво вже інвестовано 120 мільйонів гривень. Виробнича потужність нового заводу становитиме вісім тисяч тонн чавуну щороку. У роботі планується задіяти 250 спеціалістів.

– Такий проект у нас виник п’ять років тому, – розповідає Павло Штутман. – Запуск цього заводу для підприємства має кілька переваг. По-перше, це підвищення якості самого лиття. На жаль, в Україні дуже мало виробників ливарства. Щодо якості, то, сподіваюся, ми вироблятимемо найкращу ливарну продукцію. По-друге, «Гідросила» закуповує лиття в Туреччині й Китаї. Тому з запуском роботи заводу, гадаю, ми зможемо відмовитися від імпорту. Спочатку завод забезпечуватиме власні потреби – «Червоної Зірки» та «Гідросили». Потім можемо підвищити наші можливості.

Підкреслює важливість відкриття найсучаснішого ливарного підприємства для регіону і керівництво області.

– Рівень технологічного розвитку країни залежить від наявності машинобудування. І, власне, «Червона зірка» для Кіровоградщини – яскравий приклад бізнесу, який міцно стоїть на ногах. Ми намагаємося створити максимально комфортні умови для того, щоб підприємство і надалі займалися цією справою, запускали нові виробництва, створювали нові робочі місця. Як наслідок – скоро ми зможемо побачити ливарний цех у роботі, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner