Марковський і Ко тепер сам визначатиме методику розрахунку тарифів на проїзд?

,

Міністерство інфраструктури підготувало законопроект, яким передбачено надання органам місцевого самоврядування повноважень затверджувати порядок (методику) розрахунку тарифів на проїзд. Про це повідомив у Facebook керівник ГО «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів» Ярослав Турчин із посиланням на лист-відповідь, який надіслало міністерство.

«З метою реалізації положень Коаліційної Угоди та децентралізації системи тарифоутворення міністерством розроблено проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо тарифоутворення у сфері міського електричного та автомобільного транспорту», яким передбачено надання органам місцевого самоврядування повноважень щодо затвердження порядку (методики) розрахунку тарифів на послуги міського електричного та автомобільного транспорту», – йдеться у листі.

Там також вказано, що мінінфраструктури вважає, що затвердження органами місцевого самоврядування методики розрахунку тарифів сприятиме вирішенню ряду питань.

Зокрема, мова йде про «запровадження інноваційних механізмів ціноутворення в залежності від соціально-економічної ситуації в регіоні, забезпеченню балансу між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання, забезпеченню стабільності, прозорості та прогнозованості тарифів, захисту інтересів та прав малозабезпечених громадян».

Однак, як вважають у «Центрі співпраці та підтримки міжнародних проектів», таке рішення міністерства доволі ризиковане.

– Надання можливості міській владі самостійно не лише встановлювати тариф, а й розробляти методику його визначення, може зіграти як на користь громаді, так і проти неї. Тепер все залежатиме від депутатського корпусу. А от чиї інтереси він представлятиме – громади чи власні – питання, – коментує Турчин.

Нагадаємо, на даний час порядок (методику) розрахунку тарифів затверджує міністерство.
e-max.it: your social media marketing partner