Пенітенціарії заявляють, що ув’язнений Петрівської колонії не чинив самопідпалу

,

Управління Державної пенітенціарної служби області заявляє, що ув’язнений Сергій Коптєв не чинив самопідпалу. А той факт, що він наніс собі ушкодження, свідчить про шантаж представників адміністрації та уникнення відбування дисциплінарного стягнення.

Зокрема, пенітенціарії повідомили, що вже проведене службове розслідування. У його ході встановлено, що засуджений, якого помістили до дисциплінарного ізолятора через бійку з іншим в’язнем та навмисного удару кулаком в обличчя працівнику колонії, який їх розбороняв, висловлював невдоволення з приводу покарання.

На знак протесту проти дій адміністрації в’язниці, Коптєв заточеною зубною щіткою порізав собі руки в районі передпліч, після чого викинув щітку в туалет.

У відомстві наголошують, що засудженому вчасно надали медичну допомогу.

Наразі його здоров’ю нічого не загрожує, самопочуття задовільне.

В управлінні Державної пенітенціарної служби області також зауважують, що нанесенням собі ушкоджень Коптєв фактично шантажував представників адміністрації і намагався уникнути таким чином покарання, щоб його перевели до медичної частини.

Як уточнюють у відомстві, на даний час Коптєв утримується у Кіровоградській установі виконання покарань (№14) у зв’язку з обранням йому міри запобіжного заходу за дезорганізацію роботи установи виконання покарань. Санкція за частиною 1 статті 392 Кримінального кодексу передбачає позбавленням волі терміном від п'яти до десяти років.

У службі підкреслюють, що ситуація зараз в установі задовільна та стабільна.

Автор: Олена Сідорова
e-max.it: your social media marketing partner