У Міністерстві аграрної політики прогнозують хороший урожай в області

,

Міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко рівень проведення посівної кампанії на Кіровоградщині оцінює як високий і прогнозує хороші показники урожайності у 2015 році, заявив він у коментарі «КП».

–У Кіровоградській області в 2015 році площа під ранні ярі зернові та зернобобові культури зменшена на 13,6%, порівняно із показниками 2014 року. Наразі вона дорівнює 72,7 тисячі гектар. Ярих зернових та зернобобових – кукурудза на зерно, гречка, просо – також засіяно на 14,5% менше, ніж торік. Посівні площі під ярими становлять 434,3 тисячі гектар. Ще один негативний показник – скорочення посівів під цукрові буряки на 11,5% (13,8 тисячі гектар). Ситуація із гречкою у Кіровоградській області повторює загальноукраїн­ські тенденції. Посіви гречки зменшилися на 16,2% і становлять 2,6 тисячі гектар.

Натомість посіви під соняшник збільшилися на 13,3% і дорівнюють 509,8 тисячі гектар. Те ж саме відбулося і з посівами під сою – збільшення площ на 13,9% (152,9 тисячі гектар). Майже всі культури, крім ранніх ярих зернових та зернобобових і гречки, засіяні на 99-100% до прогнозу, – уточнив Павленко і зауважив, що в цілому урожай в області очікується високий.

– Говорячи в масштабах цілої країни, за попередніми оцінками Міністерства, урожай зернових цього року становитиме 60 мільйонів тонн. Також нам удасться зберегти рекордний експорт у 34 мільйони тонн, який стане суттєвим внеском до Державного бюджету.

І хоч наразі жнива тільки розпочалися, а про кінцеві результати судити зарано, хочеться вірити, що «не завдяки, а всупереч» усім негативним очікуванням, посівна кампанія-2015 дійсно відбулася і стала фундаментом продовольчої безпеки України на наступний рік! – наголосив міністр.
e-max.it: your social media marketing partner