Аграрії області попереджають про своє банкрутство у разі переходу на загальний режим оподаткування на додану вартість

,

Аграрії Кіровоградщини попереджають про ймовірне скорочення діяльності, збільшення витрат, банкрутства окремих сільськогосподарських підприємстві перехід до тіньової економіки, якщо їх змусять перейти на загальний режим обкладення податком на додану вартість. Про це йдеться у запиті депутата облради Івана Владова, опублікованому на сайті облради.

«Запропоновані Кабінетом Міністрів України зміни, що стосуються податкового законодавства, зокрема аграрного сектору, викликали занепокоєння та стурбованість серед сільгоспвиробників регіону. Так, 30 червня 2015 року до Верховної Ради України подано низку законопроектів, які стосуються змін податкового законодавства, серед них і законопроект «Про внесення змін до податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість». Зазначений законопроект позбавляє аграріїв єдиної пільги – спецрежиму ПДВ.

Я впевнений, що перехід сільськогосподарських підприємств на загальний режим обкладення податком на додану вартість призведе до скорочення діяльності, збільшення витрат, банкрутства окремих сільськогосподарських підприємств, поширення такого явища, як тіньова економіка. Представники аграрного сектору Кіровоградської області переконані в тому, що змінювати оподаткування не можна, адже в сільгоспвиробників просто не вистачить ресурсу, щоб обробляти поля», - зауважує Владов і просить депутатів підтримати його запит.

Як уже повідомляла «КП», сесія облради відбудеться 14 липня.
e-max.it: your social media marketing partner