Прокуратура відкрила кримінальну справу проти Марковського і Васильченка

,

Прокуратура Кіровограда відкрила кримінальне провадження проти в.о. міського голови Івана Марковського та його заступника Сергія Васильченка за фактом зловживання владою та службовим становищем. Мова про йде незаконне прийняття рішення виконкому щодо тарифів на проїзд у 2014 році.

За інформацією прокуратури міста, приводом для відкриття провадження стала постанова Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, якою тимчасовий тариф на проїзд визнаний незаконним.

– Мені дуже прикро бачити, як інтереси великого транспортного бізнесу міська влада ставить вище інтересів кіровоградців, коли законом крутять, як захочеться, а держава наразі немає дієвих важелів для того, аби зупинити свавілля можновладців. Як би там не було, а питання дотримання вимог закону при прийнятті тарифів – для мене особисто є принциповим, – говорить юрист, який відстоює інтереси кіровоградців, очільник громадської організації «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів», заступник голови обласної організації «Опозиційного блоку» Ярослав Турчин.

– Незважаючи на персоналії та зв’язки влади міста з колишнім очільником УМВС в області Вітюком (засудженим нещодавно за корупцію), Центр буде вживати усіх можливих заходів для того, аби принцип законності, закладений у Конституцію України, виконувався посадовцями незалежно від займаних посад та партійних прапорів, під якими вони прийшли на ці посади, – додає юрист.

Нагадаємо, що це вже друге кримінальне провадження щодо виконкому, відкрите за фактами зловживань Івана Марковського та Сергія Васильченка в тарифній політиці міста. Як раніше повідомляла «КП», перше провадження  відкрито у квітні цього року.

 

2196

e-max.it: your social media marketing partner