Школу для сліпих і слабозрячих таки закривають

,

Кіровоградський консультативний пункт Київської міжобласної школи для сліпих і слабозрячих, що діє при УТОС, таки закривають. Про це «КП» повідомили працівники школи.

Як раніше повідомляла «КП», працівники і відвідувачі школи закликали обласну і центральну влади навчальний заклад.

– За рік до цього нас перевіряли. Головною була на той час заступник директора департаменту освіти облдержадміністрації Алла Олійник. Це з Києва дали таку вказівку. Ми питали, навіщо, але нам нічого не відповіли. Тоді Юрій Петрович (Іванов – ред.) зателефонував до Києва і нам сказали: «Рятуйте, нас хочуть закрити. Пишіть листи, потрібна вам група чи ні». Я телефонував на Волинь, у Полтаву, Суми, Чернівці, у нас же в кожній області є така організація… Але це нічого не дало – сказали, що наша доля вирішилася негативно, – розповідав раніше «КП» голова обласної організації УТОС Борис Батєхін.

–Я все своє молоде життя працював учителем фізики і креслення. Зір у мене з дитинства був поганим, але для роботи в школі був прийнятним. Коли зрозумів, що він погіршується і я не зможу далі читати, вирішив освоїти шрифт Брайля. З вересня минулого року я відвідую курси. Дай Боже, щоб і наступного року були, адже вони нам дуже необхідні. Наш керівник дає нам другий зір. Один ми втрачаємо, інший отримуємо. Тільки нехай у нас, слабозрячих і сліпих, не забирають цей шанс, – просив найстарший, 74-річний учень групи Давид Уманський.
e-max.it: your social media marketing partner