Двоє кіровоградців продавали через інтернет неіснуючі товари

,

Двоє хлопців з Кіровограда впродовж двох місяців продавали неіснуючі запчастини до компютерної техніки. Замість товару замовники отримували несправні деталі або пральні засоби. На гачок аферистів попалося вісім громадян з різних регіонів країни. Загальна сума збитків склала майже 11 тисяч гривень, повідомляють в УМВС в області.

З’ясувалося, що 22-річний житель обласного центру, раніше судимий за аналогічні злочини, розмістив на одному з веб-ресурсів оголошення про продаж деталей до техніки, яких в дійсності у нього не було.

Аби замести сліди свого злочину, хлопець запропонував 19-річному кіровоградцеві його стати спільником. Хлопець мав відкрити на своє ім’я декілька карткових рахунків та знімати з них грошові кошти, що надходитимуть від покупців, і передавати їх організатору «бізнесу». Крім того, поплічник повинен був відправляти замовникам замість товару посилки з непрацюючою технікою, або ж з пральними засобами. За такі послуги шахрай в якості винагороди пообіцяв спільнику 10% від кожної суми. Кіровоградець погодився на пропозицію та виконував умови знайомого.

Зараз хлопцям повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
e-max.it: your social media marketing partner