За даним екзит-полу «R&B Group» на виборах мера Кіровограда перемагає Райкович

,

Згідно з даними екзит-полу компанії «Research & Branding Group», на виборах міського голови Кіровограда перемагає кандидат від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Андрій Райкович.

 

exit-poll1


У день повторного голосування на виборах до органів місцевого самоврядування (місцевих рад, сільських, селищних, міських голів) 15 листопада 2015 р. компанія Rеsearch & Branding Group провела exit-poll (опитування на виході з виборчих дільниць). В місті Кіровограді було опитано 1200 виборців  на 40 дільницях. 
При реалізації дослідження використовувалася випадкова двоступенева вибірка:
• На першому етапі одиницями відбору виступали виборчі дільниці. Основа вибірки - дані про чисельність виборчих дільниць та зареєстрованих на них виборців.
• На другому етапі вибірки, яка реалізувалася в день виборів, одиницями відбору виступали виборці, які проживають на території даної виборчої дільниці, які брали участь у голосуванні. Для забезпечення репрезентативності вибірки виборців, відібраних на окремих дільницях, проведення опитування здійснювалося з урахуванням інтенсивності потоку голосуючих. Випадковий характер відбору респондентів на ділянці забезпечується процедурою, яка передбачає вибір інтерв'юером в певний час потрібного числа опитуваних із заданим кроком.
З урахуванням обсягу вибіркової сукупності очікувана гранична похибка по даній вибірці не повинна перевищувати ± 2,9% (при рівні довірчої ймовірності Р = 0,954).

e-max.it: your social media marketing partner