Газета Верховної ради вигадала нову назву Кіровограду – Козакоград

,

Газета Верховної ради «Голос України» вигадала ще один варіант назви для Кіровограда – Козакоград. Зі статтею «Козакоград як нова назва для Кіровограда», вона вийшла сьогодні, 25 листопада. Відповідне фото розмістив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Костянтин Яриніч.

Зокрема, перейменувати місто на Козакоград пропонує автор статті Вадим Анісімов.

«…Нашим парламентаріям щоб із честю вийти з означеної ситуації, доведеться ухвалювати виважене рішення, компромісне до побажань різних груп громадськості. (…) Визначивши мовні параметри нової назви Кіровограда, звернемося до її смислового, асоціативного значення. І врахуємо, що серед запропонованих нових назв цього міста є Козацький. (…) Однак коли слово (…) «козак» поєднати з часткою «-град», то вийде Козакоград, що є максимально подібним до Кіровограда…», – пише автор статті.

2515

2516

 

Водночас він вважає, що «кіровоградцям набагато легше буде називати себе козакоградцями, ніж єлисаветградцями чи інгульцями або златопільцями».

Також на думку автора, ця версія назви об’єднає суспільство.

Самі ж кіровоградці вже відреагували на «Козакоград». У коментарях під публікацією Яриніча вони назвали похідні від запропонованого варіанту: «кізякоград», «козлоград» та інші.

«Це вже щось новеньке, але, вибачте, трохи придуркувато звучить....», – написала користувачка соцмережі Вікторія Лінцова.

Нагадаємо, 25 жовтня у Кіровограді відбулося опитування з перейменування міста. Понад 35 тисяч городян підтримали повернення історичної назви Єлисаветград. За Інгульськ тоді проголосувало лише чотири з гаком тисячі, а за Златопіль – три з половиною.

Утім міська рада Кіровограда зняла з себе відповідальність і звернулася з пропозицією перейменувати Кіровоград до народних депутатів. При цьому вона запропонувала аж сім варіантів назв, замість трьох, які отримали підтримку під час опитування.

e-max.it: your social media marketing partner