Депутати міськради направили резолюцію мітингу проти Інгульська до ВР

,

Депутати міської ради заслухали резолюцію мітингу щодо недопущення нав'язування Кіровограду назви Інгульськ і направили її депутатам Верховної ради сьогодні, 19 січня.

Перед депутатами виступили делегати мітингу проти Інгульська – кандидат історичних наук Олександр Чорний, учасник АТО Олег Кокуленко, який закликав не розпалювати в центрі України ворожнечу, та заступник командира ВЧ 5788 Віталій Єгоров. Голова громадської організації «Воля» Еліна Мороко зачитала депутатам міськради резолюцію мітингу.

Нагадаємо, жителі Кіровограда знову вийшли на мітинг проти перейменування міста на Інгульськ, сьогодні, 19 січня.

Як уже повідомляла «КП», Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування не взяв до уваги результати громадського опитування з перейменування і хоче назвати Кіровоград Інгульськом.

Тим часом міський голова Кіровограда Андрій Райкович заявив, що клопотатиме перед парламентом, аби той зняв із розгляду варіант назви Інгульськ.

Нагадаємо, за результатами підрахунку голосів кіровоградців, які взяли участь в опитуванні з перейменування обласного центру, перемогла назва Єлисаветград. За неї свої голоси віддали 35 153 містян.
e-max.it: your social media marketing partner