«Порошенківський» депутат міськради не задекларував більше 20 власних фірм

,

3562Депутат Кіровоградської міськради від БПП «Солідарність» Федір Згривець не вписав до декларації про доходи за 2014 рік власність в статутному капіталі 23 підприємства. Про це свідчать дані аналізу його декларації, пишуть «Наші гроші».

У розділі декларації щодо розміру внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій депутат вказав, що його родина має внесків в різних фірмах на суму 165 тисяч гривень. Натомість, сам Згривець не вніс до статутного капіталу жодної гривні.

Але дані державного реєстру свідчать, що депутат станом на кінець 2014 року був серед засновників 23 підприємств. Всі ці фірми мають відношення до аграрного бізнесу.

Ще десяток фірм Федір Згривець зареєстрував уже в 2015 році.

Окрім приховування інформації щодо власного бізнесу, депутат значно занизив частку власної сім’ї у різноманітних підприємствах, фірмах та організаціях. Лише у вищевказаних фірмах частка сім’ї Згривця складає 331 тисяч гривень проти задекларованих 165 тисяч.

У декларації Федір Згривець вказав офіційну зарплатню за 2014 рік  в сумі 50 тисяч гривень. Саме стільки депутат заробив на посаді голови фермерського господарства «Підгородецького Анатолія Дмитровича». Ще вісім тисяч гривень він отримав в якості дивідендів, а 109 тисяч гривень – за здачу в оренду власного майна. У власності депутата – майже 100 тисяч квадратних метрів власної землі, стільки ж – у власності дружини, сина та доньки.

Федора Згривця обрали до Кіровоградської міської ради минулого року від «БПП «Солідарність». Він є членом постійної депутатської комісії з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку. В 2010-2015 роках Згривець був депутатом Кіровоградської облради від «Фронту змін», де був секретарем постійної комісії обласної ради з питань соціального розвитку села, аграрної політики, харчової та переробної промисловості, раціонального використання земель.

Він також був помічником на платній основі екс-народного депутата, а нині депутата міськради Андрія Табалова, який прославився разом зі своїм батьком Олександром як «перші тушки» в Раді минулого скликання.

Нагадаємо, родині Табалових, крім інших бізнес-активів, належить один з найбільших ринків Кіровограда – «Привокзальний» та земельна ділянка в історичному центрі міста.
e-max.it: your social media marketing partner