Селищна рада Нового забере гуртожиток Шмідта у комунальну власність

,

3897Селищна рада Нового (Кіровоград) розпочала процедуру прийняття гуртожитку по вулиці Металургів,15 до комунальної власності, повідомив «КП» депутат селищної ради Юрій Прадунець.

Депутат нагадує, що гуртожиток придбала на початку 2000-х фірма кіровоградського підприємця Віктора Шмідта і перепродала його організації «Народна спілка «Добробут». Після цієї оборудки відбулося виселення мешканців гуртожитку.

З того часу будівля не експлуатувалася.

- Ми з’ясували, що у 2012 році розпочалося про банкрутство «Народної спілки «Добробут», оскільки вона заборгувала приватному підприємству безпеки «Леопард» понад 300 тисяч гривень і неспроможна сплатити борг. За рішенням Ленінського райсуду Кіровограда, на гуртожиток, як нерухому власність спілки, наклали арешт. Тоді депутати провели серйозну роботу і домоглися, щоб ліквідатор звернувся до суду з клопотанням про скасування арештів з метою повернення гуртожитку селищній громаді. Столичний господарський суд задовольнив клопотання, - уточнив Прадунець.

Він також повідомив, що у травні 2014 року ліквідатор банкрута надіслав листа Новенській селищній раді, у якому вказав про можливість прийняття до комунальної власності будівлі гуртожитку.

- Але юрист ради, яка була відповідальною посадовою особою за підготовку цього важливого для громади питання, затягувала та відверто саботувала передачу приміщення гуртожитку до комунальної власності. І тільки після чисельних депутатських звернень зі скаргами на бездіяльність юриста, 22 лютого цього року на сесії селищної ради таки вдалося прийняти рішення, за яким розпочалася процедура передачі приміщення гуртожитку до комунальної власності, - додав депутат.

Раніше повідомлялося, що замовником реконструкції гуртожитку на Новому було Міністерство оборони.

Сьогодні будівля, яка на момент продажу була житловою, потребує капітального відновлення. За час простою від колишнього гуртожитку залишився лише каркас.
e-max.it: your social media marketing partner