Поведінку майбутніх ветеринарів, які вбили і розчленували цуценя, визнали девіантною

, Олена Сідорова

4270Поведінку чотирьох студентів Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного технікуму – першокурсників, майбутніх лікарів ветеринарної медицини, які минулого тижня жорстоко вбили, а потім розчленували півторамісячне цуценя, визнали відхиленням від норми психічного здоров’я. Такі висновки зробила спеціальна комісія, яка працювала в закладі.

У департаменті освіти і науки облдержадміністрації кажуть, що після інциденту в заклад направили спеціальну комісію, серед студентів провели роз’яснювальну роботу, аби попередити такі випадки.

– У закладі працювала обласна комісія, – каже учасник перевірки, головний спеціаліст відділу професійно­технічної вищої освіти і науки відомства Тетяна Побережна. – До її складу входили представники з різних галузей – ветеринарної медицини, поліції, освітньої галузі, агропромислового комплексу та волонтерської організації «Друг». Ми вивчали всі обставини події. Все, на превеликий жаль, підтвердилося. З’ясували, що планами занять не передбачене було вбивство тварини. До того ж, саме цей розтин не відповідав порядку здійснення розтину тварин. Її просто вбили і розшматували.

У висновку комісії про результати перевірки йдеться, що поведінка студентів є девіантною, що передбачає наявність асоціальної спрямованості.

«(…) вони порушили моральні та етичні норми поведінки у суспільстві. Вчинення вбивства тварини (цуценя) було здійснено з особливою жорстокістю (утоплення та розтин) усвідомлено, безжалісно, причому вади емпатійності сягають тут значної інтенсивності (емоційна «тупість»). Про це говорить той факт, що вбиваючи цуценя студенти сміялися, вживали нецензурну лексику та знімали все це на відео», – йдеться у тексті висновку.

У висновках також наголошують, що таке студенти вчинили, зокрема, щоб самоствердитися серед однолітків.

«(…) студенти завжди хотіли бути лідерами, часто проявляли не передбачувану поведінку, інколи агресію. Іншим мотивом злочину є отримання задоволення (хизування перед камерою, сміх, здійснення ритуалів похорон…). Отже, дана поведінка є відхиленням від норми психічного здоров’я, яка має скриті психопатології у вигляді акцентуації характеру. Для остаточного визначення акцентуації характеру кожного із студентів необхідно провести психологічну експертизу», – підсумовують у висновку.

 

Нагадаємо, резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію.

e-max.it: your social media marketing partner