У Новоархангельському районі помер малюк, бо йому давали воду з нітратами

, КП

4511У Новоархангельському районі помер хлопчик, якому за два дні виповнилося б півтора року, від водно-нітратної метгемоглобінемії, повідомили в Держсанепідслужбі області.

Мати помітила різке погіршення здоров'я дитини і викликала медиків. Коли вони прибули, то хлопчик вже помер, лікарі констатували його смерть.

За результатами розтину, однією з причин смерті була водно-нітратна метгемоглобінемія. Цей діагноз хлопчикові встановили ще торік. Після виписки батьків попереджали, щоб ті не давали пити воду з колодязя, що знаходиться біля їхнього дому та не готували з неї їжу. Адже попередні дослідження колодязної води, ще в період вагітності жінки, показали, що вміст нітратів перевищував норматив у 14 разів.

Мати хлопчика запевнила, що використовувала воду лише для технічних потреб. Після смерті дитини воду з колодязя дослідили знову, на цей раз вміст нітратів у ній перевищував норматив у 17 разів.

Останній випадок смерті дитини від водно-нітратної метгемоглобінемії в області був зареєстрований близько десяти років тому.

Нагадаємо, у лютому кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби виявив у колодязній воді чотирьох сіл Кіровоградського району – Ганниському, Могутньому, Соколівському та Новопетрівці – перевищення вмісту нітратів у 1,2-4 рази.
e-max.it: your social media marketing partner