Кабмін урізав норму газу для розрахунку субсидій

,

4533

Норму для нарахування пільг під час користування індивідуальним опаленням знизять на 21,4%. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №317 від 27 квітня, пише «Кореспондент».

Субсидії будуть розраховуватися, виходячи з норми споживання газу 5,5 куб. м на опалення 1 кв. м житлової площі (за індивідуальною системою опалення) замість 7 куб. м, що застосовувалися в минулому сезоні.

Згідно з документом, при розрахунку субсидій для громадян, які використовують газ для приготування їжі (при наявності газового лічильника і централізованого гарячого водопостачання), буде використовуватися норма 4,4 куб. м на особу в місяць (замість попередньої норми 6 куб. м, скорочення на 26,7%).

У тих же умовах, але при відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача, буде діяти норма 7,1 куб. м на особу (замість 9 куб. м, скорочення на 21,1%), при наявності газового водонагрівача нова норма складе 14 куб. м (проти попередньою 18 куб. м, скорочення на 22,2%).

Як повідомляв Корреспондент.net, з 1 травня підвищується і встановлюється єдина ціна на газ – як для населення, так і для промисловості – на рівні 6879 гривень за тисячу кубометрів.

 Отже, влада скасувала пільгову ціну на газ, яка діяла для приватних домогосподарств, і знизила максимальну суму (7,2 тисяч гривень), яку сплачували підприємства.

e-max.it: your social media marketing partner