Парубій натякнув, що для перейменування Кіровограда потрібні зміни до Конституції

,

4664

Голова Верховної ради Андрій Парубій переконаний, що ніщо не завадить перейменуванню українських міст, зокрема й Кіровограда, з «назв катів», навіть якщо для цього треба буде приймати зміни до Конституції. Також він збиратиме спеціальну робочу групу для вирішення, як краще перейменувати Кіровоград та Дніпропетровськ, пише «УНІАН».

Парубій наголосив, що дві третини завдань, які ставили перед собою в рамках декомунізації, вже виконали. Проте залишилися «проблемні» питання, зокрема, щодо перейменування двох обласних центрів.

– Юристи дають аргументи, що тут має бути особлива процедура, оскільки в Конституції України є вичерпний перелік областей, які є в Україні. І вони переконані, що мають бути зміни до Конституції для того, щоб ми зробили це перейменування, – сказав голова ВР.

Парубій повідомив, що для вирішення цього питання збиратиме робочу групу за участі юристів.

– Але можу сказати чесно і відповідально: ніщо не може стати на заваді, щоб чимшвидше українські міста носили українські назви, а не назви катів, які знищували наших батьків... Не може існувати на карті України ніякого Кіровограда, ніякого Дніпропетровська, – наголосив Парубій.

Як повідомляла «КП», 12 травня парламент вкотре не перейменував Кіровоград. Тим часом під стінами Верховної ради мітингували противники назви Кропивницький.

Нагадаємо, 18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування Кіровограда на Кропивницький.

e-max.it: your social media marketing partner