Поліція затримала банду, яка розстрілювала олександрійського валютника

,

4714Правоохоронці Кіровоградщини затримали учасників банди, яка нападала на автівку олександрійського валютника і намагалася його пограбувати у листопаді торік, пишуть «Олександрійські новини».

Як писала «КП», у той день зловмисники в балаклавах раптово перегородили дорогу автомобілю підприємця та почали стріляти по авто з пістолета з глушником, а потім, коли підприємець зі своїм охоронцем намагалися втекти, відкрили по ним вогонь з автоматів.

Вчора, 19 травня, в Олександрії в районі вулиці Козацької, де відбувався збройний напад на підприємця, в ході розслідування кримінального провадження проводилось відтворення обставин вчинення злочину за участі затриманих бандитів.

Від наближених до правоохоронних органів джерел «Олександрійські новини» дізналися, що учасників зухвалого розбійного нападу встановлено та згодом затримано завдяки проведеній кропіткій роботі співробітників слідчого управління та карного розшуку ГУ НП в Кіровоградській області, які є фахівцями у знешкодженні організованих злочинних угруповань.

Як відомо, злодії намагались замести сліди злочину, спаливши вщент автомобіль, на якому вони вчинили невдалий розбій. Також наразі відомо, що після вчинення злочину вони одразу закопали свою вогнепальну зброю у лісосмузі, а через деякий час повернулись за нею, задля використання її для вчинення нових нападів.

Затримані члени злочинного бандугруповання виявились раніше судимими представниками Луганщини і мають за плечима чималий досвід у вчиненні подібних злочинів на території інших регіонів, через що раніше розроблялись співробітниками УБОЗу Луганщини і Донеччини та перебували на оперативному обліку як суспільно-небезпечні елементи.

Офіційно коментувати дану ситуацію правоохоронці поки що відмовляються, посилаючись на таємницю слідства.

Скоріш за все, зазначених осіб невдовзі судитимуть не тільки за вчинені ними розбої та інші майнові злочини, а й за статтею 257 Кримінального кодексу «Бандитизм», що карається позбавленням волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

e-max.it: your social media marketing partner